Arcteryx Alpha SV



Arcteryx rejälaste 3-lagers Gore tex-jacka. Två stora bälgfickor, fast huva utan inre krage, lite längre än midjelång.


Tillverkare: Arcteryx
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Minus:Dragkedjan håller inte i längden.

Kommentar: Visst är de här jackorna bra, tyvärr kan jag utifrån min erfarenhet säga att dragkedjorna inte har så lång livslängd. Är du en flitig användare ger dragkedjan upp efter något år, fickorna har inte varit något problem men de använder man ju inte lika ofta.

Kundservice: Den första jackan fick jag byta och fick en ny jacka, nu när dragkedjan även på denna jacka gett upp hoppas jag att jag får lika bra service. Tyvärr så hade jag inte sparat mitt urblekta kvitto, men butiken skickade jackan till något Goretex center och för 500:- har jag fått en ny dragkjedja på jackan. Nästa gång så skall jag plasta in och förvara mina friluftskvitton i bankfack.

Plus: Vattentätheten. Ventilationsmöjligheterna på sidorna. Fickorna.

Kommentar: Det ger en speciell känsla att bära den här jackan från Arcteryx, en känsla av att vara utvald, en känsla av att vara "en i kretsen". Passformen är extremt bra. Huvan följer huvudets rörelser som en vimpel följer vinden.

Plus: Slitstarkt tyg, bra krage, bra fickor. Ganska liten packvolym.

Minus:Svår att impregnera, halvbra huva, korta ärmar.

Kommentar: Bra jacka om än något dyr till ordinarie pris. Tyget är otroligt slitstarkt, detta är en jacka du kan leva med länge, min ser knappt använd ut efter ca 3 år. Jackan är lite svårt att impregnera.

Fickorna är mycket stora utan att vara klumpiga och lätta att nå eftersom de sitter som reach across, dvs du stoppar höger hand i vänster ficka. Se till att hålla dom stängda, den stora öppningen gör att saker gärna ramlar ut. Två små nätinnerfickor finns också för nycklar, pengar eller annat svettåligt.

Passformen är hyfsat bra, men jag har ganska långa armar, vilket gör att jag måste gå upp i storlek.

Huvan är både bra och dålig. Stor nog att rymma en hjälm, följer huvudet bra och ger bra sikt. Vid snödrev är den mindre bra eftersom den täcker sidorna dåligt, Goggels är helt nödvändigt på vintern. Nedfälld bildar huvan en mycket bra krage, hög och skyddande utan att vara ivägen.

Vikt i storlek L enligt min köksvåg: 716 gram Det är inte världens lättaste jacka, men den håller vädigt bra och är inte blytung (Som klättermusen) heller. Inget för lätt vandring, men så är det ju också en klätterjacka.

Edit 080527: Nu har jag den bara på stan, till skidturer och annat har den blivit ersatt av Crux Flak Jacket (se recension) som är lättare, har bättre huva och fickor. Kort sagt, bättre på alla punkter utom kragen.

Köpplats: Fjällskog


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.