Haglöfs Rabot

» Ladda upp produktbild

Lämpliga för friluftsliv


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Materialet, passform i midjan, kvalitén

Minus:För korta ben! Små fickor. Priset.

Kommentar: De olika Rabot-byxor jag använt samt flickvännens Rabot split har alla haft mycket bra kvalitet, men vad kan man begära för utebyxor som kostar nära tusenlappen? Detaljerna är genomtänkta, och tyget tycks hålla bra. Om man drar dem över kängorna inför ett vad klarar de mindre plurrningar och stänk, vattnet bara pärlar av. Samma gäller smuts som har svårt att få fäste. Möjligen är benfickorna i minsta laget för kartor och liknande, men själv har jag gärna kartan hängande runt halsen.
Dock förstår jag inte varför Haglöfs inte gör byxor i rålängd. Med mina 184 cm/72 kg hamnar de förböjda knäna på låren (om man inte kör med häng...), och bensluten dras upp vid varje steg så benen syns över kängskaften. Kallt och opraktiskt.

Kommentar: Jag var lite tveksam innan jag köpte mina Rabot Split ... tyget kändes inte lika mjukt som mina gamla Fjällräven och de kändes snäva i benen. Nu är de mina absoluta favoriter - året runt. Sommartid vid vandringar där de torkar lätt och känns lagom täta. Möjligheten att öka ventialtionen genom knäblixtlåsen är bra, och att blixtlåsen går åt olika håll. Vintertid åke jag långfärdsskridsko i dem. Tillsammans med en tunn gtx överdragsbyxa och underställ så fungerar mina Rabot i vilket väder och klimat som helst - sommar som vinter. Resåren och blixtlåset i bensluten fungerar så bra vid skridskoåkning att det ofta ersätter damasker. Den snävare skärningen i benen är skön och gör dem smidigare att använda.
Fickorna känns bra placerade och är tillräckligt stora för det mesta utan att bli så stora att de är i vägen. Bakfickan känns dock överflödig.

Plus: Slitstarka, bra passform

Kommentar: Har haft mina Rabot sedan -98 och använt dem flitigt. Det enda som hänt med väven är ett litet hål som jag råkade skära själv när jag torkade av kniven mot låret - annars inte ett märke! Lätta och luftiga med bra passform som gör att man kan röra sig utan att något stramar. Känns aldrig blöta och klibbiga. Torkar snabbt. En bra byxa med bra fickor som lätt sväljer en karta.

Plus: Väven, avtagbara ben, passformen och funktionaliteten

Minus:En söm har börjat släppa vid en kardborreinfästning

Kommentar: Jag hade fullt sjå när jag skulle införskaffa nya byxor då jag hade ganska många kriterier som jag ville de skulle uppfylla. Slutligen blev det Haglöfs Rabot Split eftersom man där täckt in de flesta detaljer som jag tyckte var av stor vikt.

- Avtagbara ben
- Resår och kardborre i ändan av benen (över kängorna)
- Två rymliga benfickor, en med fack för mobiltele m.m.
- Två vanliga framfickor.
- Bakficka med såväl dragkedja som kardborre.

För mig som har ganska smal midja och relativt långa ben så är det ibland svårt att hitta byxor som sitter bra. Var lite förvånad hur skön passform man lyckats få till. Resåren i midjan är ett stort plus.

Materialet är ju Haglöfs egen Climatic väv och jag tycker personligen den har fungerat mycket väl. Har varit ut i såväl vått och torrt, kallt (då med underställ) och varmt och detta utan problem. Väven torkar snabbt och är lätt att få ren när den blivit smutsig.

Kan varmt rekommendera denna byxa!

Plus: Enkla

Kommentar: Håller med de ovanstående författarna i det mesta.
Det jag tycker man ska tänka på är att när man rör sig i risig terräng har byxorna lätt för att glida upp ovanför kängorna. Kan lösas genom att t.ex. sy dit kardborre eller ett snöre med dragsko.
Brukar under ripjakten använda tygtejp som jag helt sonika drar åt tätt med.
Har för övrigt split-modellen.

Plus: Passform, slitstyrka, klimat.

Minus:Torkar för långsamt.

Kommentar: Jag gillar den här byxan. En av de få, förutom Fjällräven, som faktiskt gör byxor som passar en normalsvensk, dvs lite längre ben och smalare midja. Slitstark, sitter som gjutet, sköna att gå i, både när det är blåsigt och lite kyligt och när det är varmare.

Jag håller inte med om att de torkar snabbt, jag tycker dom torkar lite långsammare än andra byxor, men jag skulle inte byta ut om just nu bara för det.

/Patrik

Kommentar: Efter många tvättar har jag upptäckt att sömmarna inte är de allra bästa. Byxan håller inte heller färgen lika länge som man skulle kunna önska. Plus för passformen och de förböjda knäna.
//Nyman

Kommentar: Håller med nedanstående! Byxan är dessutom väldigt tät vilket gör att vinden inte tränger igenom.

Minus:Priset

Kommentar: Byxa med teflon beläggning som inte blir blöta så lätt och när de väl blir det så torkar de snabbt. Byxan känns tunn men är ändå varm. Bra friluftsbyxa.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.