Haglöfs nya logotyp



Haglöfs (http://www.haglofs.se) har bytt ut sin gamla logotyp med hatten mot ett "digitalt" H. Vad tycker ni? Vad förmedlar denna nya logotyp för budskap och bild av företaget?


Tillverkare: Haglöfs

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Kommentar: Kan ingen ta bort det här. Tar onödigt med plats, 96 recensioner på en logotyp!!! Helt onödigt, detta är något för forumet! För övrigt så är logotypen en av dem fulaste på friluftsmarknaden. Förra var snyggare!

Plus: Snygg

Minus:lite mycket digital

Kommentar: Håller inte med alla er som tycker att den nya loggan är skit ful. Den nya står enligt mig föt nytänkande och är dessutom snyggare än den gamla. Däremot så kunde den haft lite mer att göra med friluftlis att göra.

Kommentar: Tyckte nog hatten var snyggare. Men det digitala H:et gör sig oehört snyggt på min tight-rygga.
Som man brukar säga: Det kunde alltid varit värre.

Plus: Speglar inriktningen väl.

Minus:De gamla sakerna blev väldigt gamla...

Kommentar: Den nya loggan andas modernitet och high-tech och speglar således produkternas "själ" väl.
Synd bara att grejorna i garderoben blev fasligt omoderna över en natt.

Kommentar: Stilren, enkel och snygg, inte en massa plotter.
Bara bra med lite förnyelse.

Plus: dom ger ett helt nytt utseende på produkterna

Minus:finns inget negativt

Kommentar: Ett företag måste åckså förnya sig. Dom gör ju hitech kläder av hög kvalite så varför inte visa det genom att ha ett "digitalt" H Med det nya märket tycker jag att man visar vad man har kostat på.

Plus: -

Minus:-

Kommentar: Vad fasiken spelar det för någon roll?

Plus: Jag kann inte hitta något snyggt med den

Minus:Digital

Kommentar: Är det inte meningen att man ska komma bort från sådant när man är ute det är välöl det de går ut på? Den gammla var mycket snyggare! Se på Norrönas detär riktigt snyggt

Plus: att dom tänkte tanken "förnyelse"

Minus:utseendet

Kommentar: Det var dags för lite förnyelse! Det håller jag med om. Men herregud vilken tråkig sådan. Dom skulle funderat en gång till helt klart. Undrar hur försäljningssiffrorna ser före resp efter logobytet? Skulle vara kul att veta.

Kommentar: Recensionen handlar om en logga...! Att så många hakat på beror nog på att det finns en hel del "livsstils"-trendputtar på forumet. Hur många av er som har synpunkter på loggan använder friluftsgrejorna till vardags, på stan? Hur många av de som ger fan i loggans utseende, utan värdesätter produkternas funktion använder produkterna mer eller mindre uteslutande ute i naturen? Recensera produkternas funktion i stället. Utseende och evetuella logotypers utformning har med mode och marknadsföring att göra. Detta är inte ett sådant forum!

Plus: Stilren

Minus:Något intetsägande

Kommentar: Jag skulle vilja veta medelåldern på de som ger den ett i betyg och på de som ger den 5 i betyg. Jag ger den lätt en femma, på grund av att jag tilltalas av stilren design, och förändringar. Jag har hellre ett stilrent H bak på min Tight pro XL (läs recension) och på min blivande Solid jacket istället för en komplicerad flerfärgad brodyr.

Vissa kanske känner såhär: "Nej, nu har dom bytt logga till ett enkelt H. Då kommer ingen se att jag är värsta friluftsmänniskan när jag går på stan!"

Jag tycker den är klockren.

Kommentar: Kan efter att ha gått igenom de olika recentionerna på den här tråden att jag nog höll med de flesta med negativa kommentarer då den nya loggan kom. Men visst vänjer man sig och nu är plötsligt den nya det som känns ganska "vanligt" och "hemtamt", även om det mesta av mina Haglöfs-prylar fortfarande stoltserar med den gamla loggan. Jag kan väl också konstatera att bytet givit ett visst uppmärksamhetsvärde :-)
Men samtidigt håller jag helt med de tidigare recencenterna som kommenterat att det trots allt är funktionen som gör att de flesta aktiva friluftslufsare väljer en produkt och inte loggan (eller??). Det är ju funktionen som är det som håller oss torra och varma och loggan är mest något som kan läcka i sömmarna eller lossna i limningen.

Plus: Skapar debatt

Minus:För tråkig (och intetsägande)

Kommentar: Visserligen är det bara en logga, men hur som haver så tycker jag att den tidigare var mer representativ; lättare att förknippa friluftsliv.
Fast det är väl möjligt att Haglöfs numera har en mer "allround"-betonad kundgrupp för sina produkter, och med den nya loggan så vill de tilltala dem som inte är fullt lika mycket "skogsmullig" som jag är?

Plus: Tjafs

Minus:Tjafs

Kommentar: NU!

Minus:Teknik är väl lite motsatsen till vad man vill frilufsliv skall vara.

Kommentar: H:et andas 2000 tal, i den IT värld av hitech produkter vi idag lever i gör sig ett digitalt H sig bra. Det syns att Haglöfs vill sälja/säljer hightech numera. Snittet de valt kan synas på all den digitala utrustning en modern frilufsare har med sig son tex. digitalur, Mobiltelefon, satelitnavigering mm. Som yngre generationer är vana vid att se och känns tryggt och spännande samt något actionfyllt.

Plus: Den är mer i ögonfallande

Minus:Den får deras grejer att seutsom spännis jackor från J.C

Kommentar: Jag tycker att den passar bra till det nya snitet på de kläder Haglöfs gör. Men den gammla hatten andades mer vildmark och frilufts liv. Den nya liknar mer "titta jag köpte en dyr jacka för att visa att jag har pengar" grejen. Så förändringen är kanske inte till det bästa, men kan man pruta på de gamla grejerna och företaget håller samma kvalitet som de gort förut så är jag nöjd.

Kommentar: Jag tycker att det var ett bra drag att byta logo till något lite mindre plottrigt, själv tycker jag dessutom att den nya är snyggare. Kan nu tänka mig att äga lite mer kläder ur deras sortiment.
Att det sedan går att pruta på varor med det gammla märket är ju inget minus.

Kommentar: Kollade just på en gammal Haglöfssäck och tycker nog att den nya är HELT OK såhär ett och ett halvt år efter första inlägget. Men att de skall behöva sätta den ÖVERALLT på sina saker. Ta till exempel en vanlig fleecemössa, kunde den inte sluppit ett stort H på sidan, dessutom på vänstersidan. Borde ju varit på Höger isåfall...

Kommentar: Jag prutade 15% på en ryggsäck med gamla loggan! "Den är ju från åttitalet", hävdade jag. Men den gamla är snyggare!

Plus: Fräsch, ny, inovativt

Minus:För digital

Kommentar: Det finns anledning att byta logga. Den gamla loggan tror jag för många yngre andades just gammalt. Kläder och utrustning var till gamla rävar och uvar inte sportiga inne killar och tjejer. Här behövdes något som skulle locka till sig den yngre delen av befolkningen (där ligger ju trots allt framtiden för företaget!) så som North Face och andra "moderna" företag gjort. Till er som inte gillar loggan kan jag bara säga...varför gnälla??? Haglöfs är väl fortfarande Haglöfs oavsett hur loggan ser ut???

BRA GJORT HAGLÖFS

Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.