Haglöfs Nansen Mountain



Haglöfs Nansen Mountain Pant


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slitstarka, lättorkade, sköna

Minus:Kort benlängd, kass byxkrok

Kommentar: Viktigast för mig när jag köpte dessa byxor var att de var rejält slitstarka, att de skulle torka snabbt och inte vara för varma. Än så länge har de levt upp till alla krav och förväntningar.
Jag är mycket nöjd med att ha benfickorna på framsidan av låren istället för på sidan, jag tycker att det är lättare att få skav om det är mycket i en ficka på sidan.
Ventialtionsdragkedjorna fungerar mycket bra och det glödjer mig att det inte är någon mesh eller liknande på insidan som försämrar ventilationsförmågan.
Det enda som bär emot är att de är lite korta i benlängden för mig då jag är väldigt långsmal. Dessutom tycker jag att kroken för infästning i kängsnörningen är för vek och liten.

Plus: Slitbarheten, förstärkningarna

Minus:Fickorna på låren

Kommentar: Jag köpte mina byxor för två år sedan och sedan dess har de varit med både sommar och vinter. Jag tillhör inte extremmänniskorna utan är en normal frilufsare med hundintresse som huvudsyssla. De krav jag ställer på mina kläder är få men strikta - regnkläder skall klara hällregn i åtta timmar annars reklamerar jag utan pardon.

Byxorna är underbara, jag älskar ventilationsmöljighetern som faktiskt gör att byxan kan användas en varmare dag. Kanske är fickorna på framsidan inte optimala för hundträning då man inte kan få ned så mycket (traditionella bäljfickor på sidan är bättre). som vandringsbyxa är den dock utmärkt.

Byxan står emot lättare regn och torkar snabbt vilket gör att regnbyxorna kan få stanna kvar i ryggsäcken.

Plus: Ventelation, slitstark.

Minus:Myggen som kommer in genom ventelationen när den är öppen.

Kommentar: Har haft byxan nu ett litet tag och tycker att den funkar perfekt. Bra passform och står emot lättare regn. om det blir för mycket regn så torkar byxan snabbt. Sitter åt bra runt kängorna tack vare karborren längst ner på byxan. Trodde att det skulle skava på låren då fickorna sitter framtill men inget skav på grund av det.
Slitstarkt tyg gör att det tål en hel del. Utmärkt ventelation på sidorna av byxan.

Plus: Ventilationen, materialet.

Minus:Priset.

Kommentar: Köpte byxorna i våras inför sommarsäsongen.
Har nu hunnit använda dom vid en del dagsturer och vid en fjällvandring i jämtlandsfjällen.
En kraftig väv i byxan som verkar gedigen och hållbar.
Men det jag tycker är bäst är ventilationen på yttersidan av låret. Det är bara att öppna när man börjar känna sig varm.
Undrar om man gjort fickorna större för jag fick precis ner fjällkartan.
Facken i höger benficka till telefon och pennor uppskattar jag också.
Priset på gränsen till för högt. Då den inte är något skalplagg.

Plus: Ventilationsöppningarna vid benen

Minus:Små benfickor

Kommentar: En slitstark bra byxa som klarar ganska tuffa förhållanden. Ett stort plus är ventilationsdragkedjorna på benen. Ett par minus har jag dock upptäckt. Polyamidtyget som finns vid knä och stuss skall minska friktionen påstår tillverkaren, det stämmer om du har underställ och inte är svettig. Om du är svettig om benen blir friktionen snarare större (då är ventilationsöppningarna bra). Det andra minuset är att fickorna på benen inte riktigt rymmer fjällkartan.

Kommentar: Vi har haft våra Nansen brallor i drygt ett år nu, och vi har inte mycket negativt att säga om dem.
Smidigare än vi trodde från början, mycket lätta att "avlufta" med sidodragkedjorna om det blir för varmt. De verkar vara rejält slitstarka. Jag har använt dem flera gånger i veckan under fisketurer, vandring, röjning i skogen, cykling mm och inga tendenser till ras ännu. Jag svingade motorsågen lite för tätt inpå kroppen i vintras, men det har inte maskat upp sig en mm.
De klarar lätt regn utan vidare, men de ersätter absolut inte ett regnställ under monsuner och blöta videsnår.
Det enda negativa jag har att säga är att en söm vid knäet inte är riktigt 100 (sedan leverans) men det har inte påverkat byxan i helhet. Haglöfs är kontaktade så vi får väl se vad detta mynnar ut i..
Rekommenderas.
Hälsningar
KJHJ

Plus: Stora ventilatinons fickor på benen. bra psaform

Minus:Små benfickor kunde ha vart lite större.

Kommentar: Jag har haft min mountainspants ett tag nu och jag är riktigt nöjd med dem. Jag har testat dem på en solig dagstur med underställ för att kolla hur de uppförde sig när det blev varmt i byxan och de anades rikrigt bra. kardborren vid bensluten håller mycket tätt mot kängan. Det testade jag när jag var på paddelhajk och fick dra kanoten en bit för det var lite med vatten på ett ställe. Sedan upptäckte jag att inte en enda vatten droppe hade kommit in och jag var helt torr om fötterna också. Jag tycker att Haglöfs alltid har lyckats med passformen på sina kläder så det känns som om de har gått efter mina mått när de sydde mina mountainpants.

Kommentar: En mycket slitstak byxa med många förstärkningar. Detta medför dock att byxa blir lite varm vid varmt väder vilket dock har lösts med att ha ventilations öppningar på bägge sidor om låren. Benfickorna har flyttats något åt mitten av låret vilket jag var skeptisk till först men visade sig att det fungerade bra. Det kraftiga tyget, som känns något stelt i butiken men blir mjukare efter användning, torkar något sämre än de tunnare Climatic tygerna, dock acceptabelt enligt min mening. Passformen är mycket bra. Dessa testades i Sarek under en vecka och klarade provet galant.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...