Klättermusen Megin byxaMegin jacka och byxa är säkerhetsplagg för vår, sommar och höst med mycket lång livslängd och låg haveririsk. Alla detaljer och specialfunktioner är konstruerade för din säkerhet i utsatta lägen och kan skötas även med vantarna på. (Info från www.klattermusen.se)


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.174.174.174.174.17
(betyg 4.17 baserat på 12 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kvalitet, livslängd, funktioner.

Minus:Lite varmt på sommaren.

Kommentar: Jag köpte mitt första Meginställ (jacka+byxa) för ca 10 år sen. De var begagnade redan då. De har hållit fram till nu, då membranet slutade funka.
Ca 13-15 år, jag är nöjd med den livslängden. :)
Jag gillar funktionen, plaggen funkar fint äret om, men på sommaren kan det bli lite varmt.
Både jacka och byxa har smarta funktioner.
Rekommenderas!

Nu har jag köpt ett par nya Megin-byxor och en annan Klättermusenjacka, Meginjackan har utgått.

Kundservice: Mkt bra service i Åre!

Plus: Slitstyrka. Bra ventilation. Passform.

Minus:30-graders tvätt, borde alltid vara minst 40 grader på friluftsbyxor!

Kommentar: Har använt mina Megin i omkring två år, rejält ofta. De är fortfarande helt utan synligt slitage! Förstärkningarna nedtill och på knäna är löjligt slitstarka. Förstärkningarna låter dock men det mesta går över efter typ 10 tvättar. Perfekta för all utevistelse höst och vår! Bra skidbyxa. Andningen är väl ok men ventilationöppningarna på lårens baksidor behöver jag ha öppna ofta, funkar bra. De är för varma för mig som vandrarbyxor på sommaren men bra vid sommarregn. Passformen känns som "vanliga" byxor ungefär. Medium passar dig på 175 cm och 70-80 kg.

Liknande produkter: Fjällrävens, Haglöfs.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 2000

Plus: Slitstarka, skön stretch, bra fickor

Minus:Ventilation är inte jättebra, inte bra för varmt väder. Dyra till fullpris. Jag fick ett par på REA för 2500 vilket känns OK.

Kommentar: Mycket nöjd med mina Megin. Kom precis hem efter ripjakt i väldigt blöt terräng och blött väder. 5 dagar med mycket blöta klarade de briljant och kevlaren känns bra när man konstant går genom ris på fjället. Återstår att se hur de håller i längden. Väldigt skön känsla med stretch som gör att de är betydligt skönare än motsvarande icke-stretchiga vildmarksbyxor i G1000-väv och liknande.

Uppdatering 2012-02-06:
Fortfarande mycket nöjd och de verkar hålla trots att jag använt dem mycket. Funkar kanon till allt möjligt och jag har dem ganska mycket vintertid också.

Liknande produkter: Vanliga byxor utan membran, t.ex. Lundhags Traverse och Klättermusen Gere (som jag också köpt som komplement).

Kundservice: Snabb leverans

Köpplats:

Pris: 2500

Plus: Sitter bra, slittåliga, välgjorda, perfekt passform stretchiga och det går bra att hantera dragkedjor mm med tumhandskar på.

Minus:Läcker in vatten i grenen, ventilationen kan vara bättre.

Kommentar: Har haft byxorna i två år. Har inte använt dem på sommaren då jag tror att de blir för varma, ventilationen räcker helt enkelt inte till. Vår, höst och vinter har de fungerat bra. Jag får en"ombonad"känsla när jag tar på mig dem. slitstyrkan har varit bra, dragkedjor och väv har inte visat några tecken på förslitningar. Sömmarna på insidan av byxan gick upp efter ca tolv mån. KM hanterade det exemlariskt. Vid hårt regn läcker dock vatten in i grenen(där det är stretch). Inte något stort problem men irriterande. Skulle jag rekomendera byxan till min kära mor? Ja, absolut. OM den inte läcker i grenen. Därav betyget.

Kundservice: KM ordnade sömmar som släppt utan några diskusioner eller"polis förhör".

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Pris: 3600

Plus: Andas bra, varma på hösten och vintern. Bra passform.

Minus:Dålig slitstyrka, dåliga sömmar. Dyra

Kommentar: Vi köpte varsitt par jag och min sambo för ca 3år sedan med 6 månaders mellanrum. Jag använder mina ganska flitigt året runt till jakt & fiske. Min sambo enbart på skogspromenader. Vi upplevde bägge två att de var mycket bra första tiden men sedan började problemen. Kevlaren nöttes upp nedtill efter ca 1 år och senare mot knäna, vattenläckage efter ca 1.5 år(hela byxan), därefter släppte tejpningar synbart. Sömmar släppte vid benfickorna och i skrevet. Att de inte håller vad som helst är helt klart men att de inte håller för enkla skogspromenader till detta pris är inte bra alls.

Liknande produkter: Tierra, Bergans, Haglöfs

Köpplats: Klättermusen

Pris: 3700

Plus: Otroligt fin passform och en känsla av styrka när man går ner på knä och forcerar buskar osv.

Minus:De är täta och man blir fort klibbig i dem, även när det är kallare väder. Bältet är inte helt bekvämt, och membranet har visat sig gå sönder lite väl lätt.

Kommentar: Det här utan tvivel är ett härligt par byxor med super passform, och som ger en känsla av att vara otroligt slitstarka.

Men jag har faktiskt blivit ganska besviken över just detta - det gick fort hål i tyget längs på kanten längs ner, i och för sig efter ganska vårdslöst användande , men ändå. Och den stora fickan på låret gick det flera hål rakt igenom - min slutsats är att det måste varit bilnycklarna. Jag kanske ska vara lite mer försiktigt med spetsiga nycklar i de här brallorna - men var ska man ha sådana saker om inte i fickorna? Och med tanke på vad brallorna kostat är detta en aning förargande!

Bältet tycker jag ofta drar sig över byxkanten om man stramar åt - därför har jag sytt på knappar för hängslen.

Men trots att jag fått lappa byxorna lite här och där har jag inte avsikt att köpa någon ersättning - de är faktiskt väldigt sköna och användbara i lite kallare och dåligare väder.

Kundservice: Klättermusen har varit trevliga och villiga att hjälpa till, men eftersom jag bor i Norge har jag valt att reparera själv.

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Plus: Slittålig och pålitlig. Bra "tekninsk" ventilation. Rymliga fickor. Passform. Snygga.

Minus:Sämre "mekanisk" ventilation. Priset.

Kommentar: Byxan är inte gjord för de som är rädd för de där extra gramen precis, dvs om man inte använder den som ända byxa på turen.
Detta är nog den mest slitstrka och rejäla byxa som finns att få bortsätt från (några få) hängselbyxor. Knäförstärkningarna är rejält tilltagna och i ett material som jag int ser hur jag skulle kunna slita hål på om jag så försökte. Passformen är mycket skön, sitter nog väldigt bra på någon av normallängd, för mig som är något kortare till proportionern är de lite långa men inte så det stör.

Jag har inte testat deras tilläggspaket med bygel under skon men kan mycket väl tänka mig att det helt onödiggör gaiters.

Vad kan man säga, tyget ventilerar nog så bra men jag saknar någon form av ventilationsöppningar annat än gylf och fickor.

Att de saknar dragkedjor nertill på benen gör att det gan vara meckigt att dra dem utanpå om man ej tar av sig skorna, men detta gör att de blir strålande för längre vad då de är helt täta ända upp till gylf/fickor.

Bra är att benfickorna är hyffsat fuckspärrade.

Snygga.

Liknande produkter: Lundhags rocketeer.

Köpplats: Klättermusens outlet

Plus: Materialet, kvaliteten, utséendet.

Minus:Ventilationsdragkedjorna på benen.

Kommentar: Jag skrev tidigare om de problem jag hade med skavande ventilationsdragkedjor på byxbenen. Jag måste nu erkänna att byxorna mjukat upp sig och inte skaver längre. Jag tycker fortfarande byxorna hade varit bättre utan dessa dragkedjor eftersom dom ibland känns när man sitter (dom hamnar då under låren mot stolen), men på det hela taget gillar jag byxorna mer o mer. /Gustav

Plus: Allt!

Minus:ordinarie priset!

Kommentar: Köpte mina "Megin" byxor på Klättermusens utförsäljnings lista för 2000kr,ett köp jag är mer än nöjd med.Har haft dom i två år nu..på fisketurer i fjällen både vår,sommar och höst.Känner mig trygg i dessa byxor som i mitt tycke har det mesta man kan begära av byxor.Regntäta..sköna...svala..tåliga..varma..och sen är dom till och med snygga.Jag kan verkligen rekommendera dessa byxor till er som letar efter kvallitet och pålitliga grejer.Mvh.Timo.

Plus: Följsamheten, slitstyrkan

Minus:Att den tyvärr är för varm på sommaren ;)

Kommentar: Klättermusen Megin - Cutan
En riktig kanon byxa som jag stark kan rekommendera. Slitstark och fruktansvärt skön byxa som är otroligt följsam till alla dina rörelser.
Att den sen är vatten och vindtät och har fina ventilationsöppningar gör den inte sämre.
Det är nu den enda byxa jag använder när jag beger mig ut i naturen höst, vinter och vår. Sommartid får den dock ge vika för ett mindre tätt alternativ, men den brukar få följa med som förstärkningsplagg ialla fall.

Plus: Passformen, Fickorna, Förstärkningarna, Benavslutsstängningen

Minus:Kan läcka vid extremt hårt regn

Kommentar: Detta är den näst stabilaste byxa jag någonsin skådat, endast slagen av Fimbul. Tvärs igenom björnbärssnåren- inga problem. Gå hela natten- inga problem. Tio grader kallt och tumvantar- inga problem att stänga igen byxans nederdel. Mao allt man kan drömma om!

Plus: Passform, slitstyrka och mångsidighet

Minus:Priset och de skumma storlekarna

Kommentar: Megin passar året runt till alla sorters aktiviteter. Jag använder den mycket vid diverse grövre arbete i smutsiga miljöer och den visar ingen tendens till förslitning. Passformen och rörligheten är mycket bra och fickorna sitter aldrig ivägen, även om de är fulla med grejjer.
På vandringar och skidturer är det nu mer den enda byxan som följer med, den funkar som kombinerad vandringsbyxa och regnbyxa utan att bli för varm eller kladdig på insidan. Remmen nedtill håller tätt mot kängorna vid kortare vad, brukar förstärka med en rem till vid djupare/längre vad.
Använder den även vid regniga golfrundor.