Klättermusen Fimbul byxaSalopettebyxa som går att använda till "allt".
Finns påKlättermusens hemsida www.klattermusen.se
Med inbyggd damaskfunktion vid benslutet, två benfickor och baklucka.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.644.644.644.644.64
(betyg 4.64 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: De funkar alltid!

Minus:Kardborren sliter hårt på långkalsongerna vid ventilering!

Kommentar: Nästan allt är mycket bra med Fimbul, ventilationsmöjligheterna (hellånga dragkedjor i sidan), fukttåligheten, de inbyggda damaskerna, fickornas utformning och placering mm. Tyvärr sliter kardborren längs bensidorna hårt på långkalsongerna vid ventilering. Tryckknappar hade kanske vart att föredra. Hade även problem med ett axelbandssnäppe som lossnade ibland under första vintern. Men de senaste åren har det inte hänt (behövde nötas in kanske?). Har nu haft byxorna i tre år och de känns fortfarande som nya.

Plus: ALLT

Minus:Eventuellt vikten

Kommentar: Mycket bra och genomtänkta byxor med grym kvalitet massa smarta detaljer och perfekt passform. Inbyggda damasker
som fungerar utan anmärkning. Bra stora fickor på benen
som sitter under en eventuell sele och därmed kan användas även när man klättrar. Dragkedjor hela vägen längs benen. En bra ficka för nycklar,värdesaker längst upp vid hängslet. Kevlarförstärkningar på alla utsatta ställen. Byxorna väger en del men har kvalitet och slitstyrka därefter så det spelar således ingen roll.

Plus: passformen

Minus:Syjobbet, limningen, tejpens kvalite, kevlarens hållbarhet?

Kommentar: Ska bara skriva om det dåliga resten är suveränt.
Kevlar-förstärkningar har inte hållit nere vid insidan av smalbenet, vilket har gjort byxorna livsfarliga tillsammans med metallgrejorna som man kan använda för att hålla byxbenen fastspända mot skorna. Det har hänt ett par gånger att t.ex. den vänstra har lossnat och fastnat i det högra benets upprivna tyg, vilket har fått en att falla handlöst framåt. En gång höll det på att gå riktigt illa när jag befann mig på en klipphöjd.
Tejpningen har lossnat på vissa ställen. Insidan av grenen har den nötts bort helt. Nån detalj har varit tvungen att sys om sedan det har släppt.

Plus: Känskyddsfickorna, ventilationsmöjligheterna, damaskfunktionen

Minus:Priset

Kommentar: Perfekta brallor för allehanda vinteraktiviteter!

En detalj som jag gillar särskilt är att bakdelen som man fäller ner när man ska dumpa barlasten, går fint att fästa upp på framsidan så att den inte råkar träffas av nedfallande föremål av kladdig sort ;)

Plus: Väl fungerande detaljer och funktion

Minus:Kan kännas lite klumpiga och är svåra att laga

Kommentar: Jag har slitit på mina byxor i 9 år nu. De har varit med om toppturer,isklättring, långturer på skidor hundspann m.m. Dessa byxor tillhör den äldre serien med goretex och delade förstärkningar mellan knä och neder del. Byxornas funkton har allt man kan önska sig, bra fickor på benen, öppningsbar bak m.m. det ända man kan klaga på är att de är lite smala över låren. Visst ska det erkännas att mina byxor är en XL som är förlängd med 10 cam i benen. Kevlar förstärkningarna har varit mycket bra så länge de håller dock är de mycket svåra att laga om inte omöjliga. För utom detta är jag super nöjd och kan verkligen rekomendera denna slitvarg till andra

Plus: Kevlaret på byxbenen skyddar väldigt bra mot stegjärnen

Minus:Sömmar & tejpningar

Kommentar: Har nu haft ett par fimbul i över ett år och slitit på dem. De är riktigt bra, men sömmar och specielt tejpningar kan vara dåliga.

Kommentar: Har ännu inte använt min Fimbul byxa överdrivet mycket men måste ändå säga att den är suverän.

Kommentar: Mina Fimbul är relativt nya, funderade ganska länge innan jag slog till. Har ännu inte ångrat köpet.

Hittils har byxorna varit med på två längre skidturer och en is-klätter vecka samt på aid-turer på hemma-klippan i regn, gegga och smuts...


POSITIVT:

+ Möjligheten till knäskydd är perfekt för mig med känsliga knän, har lagt i ett par rejäla skydd. Dessa märks knappt vid skidåkning.

+ Kevlarskyddet är robust, tryckte igenom stegjärnet vid ett tillfälle utan att det blev någon reva, bara ett hål.

+ Byxan är mycket rörlig vid klättring.

+ Snölåset fungerar bra. Damasker behövs ej.


NEGATIVT:

- Pösiga och bylsiga. Funkar dock bra med selen på.

- Något tunga.

- Irriterar mig ibland på metallfästanorningen som håller snölåset på plats. När det blir isigt är det jobbigt att få på plats.

- Vet inte hur bra Cutan fungerar efter en längre tids användning.

- Priset!

Plus: Stora fickor, suveräna detaljer

Kommentar: Mitt bästa plagg alla kategorier. Har alla funtioner som en skalbyxa ska ha, vädring mm. Prasslar som sagt inte vilket jag uppskattar. Passform och åtdragningsremmar är så bra att jag inte ens använder kroken till snölåset till mina T1:or.

Plus: Rejäla, välsydda, mycket bra funktion (knän, damaskkrok)

Minus:Lite sprött foder

Kommentar: Efter 8 års användande av mina förra vinterbyxor (hemsydda kopior av Klättermusens;-) kände jag mig lat och köpte orginalet. Jodå, de funkar nästan lika bra som kopian... Men redan efter nån vecka blev det oroväckande mycket nötning längst ner på insidan av byxorna. T1:orna har lite mycke vassa saker som nöter på fodret. Mina hemsydda byxor hade löst foder och på dem synns knappt nötningen. Men fram med silvertejpen och tejpa hela insidan och så hade det problemet åtgärdats.

Annars fungerar de bra, rejäla, bra knän med plats för liggunderlag. Nästan ett måste på vintern, hur skönt som helst att kunna lägga ner knäet i snön utan att få frostskador, även bra när man åker telis för att skydda knäet från elaka stålkanter och stenar (kör man riktigt brutalt så rekomenderar jag inlinesknäskydd med plastskal).

2007 Ja vad skall man säga, de fungerar fortfarande men börjar nu se lite skabbiga ut. Har nog tryckt i en tub liquisole på knäna nu... Många hål blir det... Men de är fortfarande bra. Blixtlåsen kommer nog att behöva bytas innom en snar framtid.

2012 Ja de lever fortfarande och ser nu riktigt skabbiga ut, men funkar;-) Köpte ett par ny byxor (Klättermusen Njord) som jag använder till skidåkning och annat.

Plus: Passformen,damaskfunktionen och benfickorna

Kommentar: Klättermusens Salopettebyxa Fimbul är i mitt tycke det närmaste perfekt man kan komma.
Den fungerar både på sommar och vinter eftersom den är så smidig.
jag har använt den som enda byxa på fjällvandringar utan att lida eftersom den har en mjuk insida.
För att vara en byxa utan stretchtyg så är den otroligt följsam. Jag använder den som MTB-byxa när det regnar.

Det som jag tycker är bäst med byxan är:

Passformen// Otroligt bra passform och en väldigt följsam byxa.
materialet// Yttertyget är mjukt och starkt och den är inte prasslig
Damaskfunktionen// Nedtill kan man sätta en damaskkrok under skon, Bombsäkert det är bara att skutta ut i snödrivorna. Perfekt om man åker telemark i lössnö. Denna krok är helt avtagbar så när man inte behöver den så har man den i ryggsäcken eller fickan.
Benfickorna// Två benfickor på framsidan av låren. jag tycker om det bara. De är tillräckligt stora för att rymma fjällkartan utan problem.
Förstärkningarna// Rejält förstärkta från knäna och ned till insidan av foten.

Logga in

Tips!