A-one Archipelago Sports paddelkläderAnorak, byxa och kapell i Sypatex Pro. För paddling, skridskoturer eller skidåkning året runt.


Tillverkare: A-one
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Har använt plagget i snart 2 år. Det är ett mycket mångsidigt plagg. Man kopplar ihop kapellet med anoracken och har absolut tätt mot sittbrunnen. Fungerar även bra (utan kapell) för andra aktiviteter. Luftigt plag som man kan röra sig i. Står mot väldigt bra mot vatten. Även byxorna är bra. Smart system med vattentäta fickor som går att flytta runt på plaggen, tex så kan man flytta bröstfickan till byxan när man paddlar.

Kommentar: Till skillnad mot föregående recensent föll mitt val på jackan och inte på byxorna. Jag skaffade jackan huvudsakligen för paddling men med möjlighet att använda även vid lättare skidåkning, cyking m.m. Det var efter en lång tids vånda som jag äntligen slog till på A-One jackan. Och jag har inte blivit besviken. Några av de faktorer som gjorde att jag valde denna jacka och inte Palm, Hiko eller några av de andra som jag valde mellan var:
- Tyget i jackan är tystare och känns smidigare än motsvarande andra jackor.
- De dubbla huvorna är bra skurna och ger stor flexibilitet för skydd vid vind och stänk.
- Ventilationsmöjligheten, både med de tjocka meshlagren på vissa ställen och halsöppningen ger mycket bra möjlighet att hålla sig torr på insidan.
- Skuren för mycket bra rörlighet.
Det finns mycket bra "tänk" i utformningen av jackan och lite ovanligare men fungerande lösningar på olika saker. De olika påsydda kardborrebanden skulle behöva en kortare instruktionsbok för att i början förstå vad de är tänkta att användas till. Men efter en tids användning upptäcker man finessen med var och en av dem och jag uppskattar den flexibilitet de ger.
Ärmöppningarna saknar neopren vilket var en av anledningarna att jag tvekade att köpa denna jacka. Men ärmförslutningarna har inte bara lättjusterade breda kardborreband utan kardborrebanden är fästa i ärmslutan med resår vilket gör att det går att få ganska tätt även utan neopren. Själv har jag gjort ett par lösa neoprenmuddar av 3 mm neopren att dra på utanpå jackans ärmslut då det ser ut att bli blött.
Den vattentäta löstagbara fickan på vänster bröst sitter inte direkt idealiskt för paddling. Den går inte att ha på samtidigt som västen. Det hade varit bra om det hade gått att flytta den till någon av överarmarna (går säkert att ordna själv med kardborreband).
Jag har kompletterat jackan med A-One's kapell som gör det hela till en i det närmaste vattentät enhet. Även om inte kapellet ska recenceras här så vill jag tillägga att dess utformning (tältform) som gör att vattnet alltid rinner av och inte samlas i en pöl samt möjligheten att stadga upp kapellet med lattor är suveränt bra.
Jag är mycket nöjd med jackan!

Plus: Kvalitén, detaljerna och priset

Minus:Att jackan saknade fickor bla...

Kommentar: Hej!

Jag har byxorna i denna serie och har nu hunnit "hårdtesta" dom en hel vinter med mycket gott resultat.

Eftersom jag inte paddlar tyckte jag inte jackan uppfyllde mina krav på praktiska kläder, men det gör byxorna.

Till en början var jag lite skeptisk till att byxan inte har annat än blixtlås i gylfen och kardborreförslutning för att stänga dom, men det har funkat bra så här långt.

Midjevidden ställer man enkelt in med två kardborreslejfar i sidorna. I midjan finns ett brett insytt "gummiband" som håller byxan på plats lite extra!

Insidan har en innerbyxa klädd i luftigt nätfoder, på stussen och fram över låren och neråt på framsidan av bena har en extra tunn "värme" förstärkning applicerats.

Från låren och nedåt har man även ett extra utvändigt tyg som gör byxan mycket behaglig även i kortkalsonger. Nere vid vristerna sitter samma typ av kardborreslejfar som i midjan.

Fram på byxan finns två fickor med dragkedja som börjar nerifrån (Smart) och har en skyddande slejf över sig. Bak finns också en ficka med dragkedja och rejäl slejf.

En "Smart" detalj är att fram på låret finns en vattentät ficka som kan sättas på det ben som passar bäst snabbt och enkelt med kardborrelåsning.

Byxan är följsam och smidig. Att jag valde just denna byxa var att jag tyckte det kändes spännande att prova ett "nytt" material, SympaTex istället för Gore-Tex...

Återkommer till hösten med omdöme efter en sommar.

Bästa hälsningar /Lasse

Kommentar: Ett mycket mångsidigt plagg. Man kopplar ihop kapellet med anoracken och har absolut tätt mot sittbrunnen. Fungerar även bra (utan kapell) för andra aktiviteter. Luftigt plag som man kan röra sig i. Står mot väldigt bra mot vatten. Även byxorna är bra. Smart system med vattentäta fickor som går att flytta runt på plaggen, tex så kan man flytta bröstfickan till byxan när man paddlar.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook