Presenning av polyeten

» Ladda upp produktbild

Presenning avsedd för tillfällig förvaring. Eller på engelska, tarp. Oftast försedd med öljetter och ibland till och med förankringsband.


Tillverkare: Valfri bygghandel
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Billig, förhållandevis lätt och stryktlålig.

Minus:Kanske inte det mest miljöriktiga med slit och släng artiklar sådär, även om man inte sliter ut dem så himla fort. (räkna med 50-100 utenätter minst på varje exemplar om den brukas som en vanlig tarp)

Kommentar: Enkelt och pålitligt, det håller inte i evighete men materialet är ganska lätt att avgöra kondition på så man råkar inte ut för obehagliga överaskningar på fältet. Fördelen är attt man kan härja lite som man vill med dessa då priset är högst överkommligt. (De går strålande att åka på i kälkbacken tex.)

En sådan här med bortskurna öljetter och kantband och i rätt format blir ett mycket billigt tältgolv.

Ha med en del extra linor och var uppfinningsrik när du sätter upp det så får du ut mer av denna produkt.

Så länge man tar in priset i ekvationen kan betyget inte bli annat än en femma!

Just nu har ÖoB (iaf i södertälje) en mycket lätt sådan här pressening på lager.

Pris: 19

Plus: Pris, variationen, mångsidigheten, tillgängligheten

Minus:Vikten, prassligheten, luffarkänslan.

Kommentar: En mindre s.k. byggpresenning erbjuder en mängd olika boendealternativ för en blygsam kostnad. Finns det öljetter går det att variera i oändlighet. Har man riktig tur kan det också finnas förankringsband, vilket gör det lättare att få det bra spänt.

Det klassiska skärmskyddet går fort och enkelt att sätta upp, för ett lite mer luftigt boende kan man sätta upp det ungefär som ett ryggåstält mellan två träd, där takhöjden kan anpassas till rådande väderlek. För att bibehålla god spänst i duken över tiden kan kan hänga väven över eller under en ryggåslina och spänna med två prussikar som man fäster på mitten av pressen. För att bibehålla spänsten i duken i vind kan man fästa staglinorna i lite gummirep som fjädrar bra.

Vikten är kanske inte den lättaste, men detta billiga boende kan fungera som en inkörsport till lättare tarpar, och som test för att se om tarpboendet passar en. Man bör kolla runt lite för att se var man kan hitta lättast vävar. Ett exempel på en lite tyngre press är COs, som ligger på 135 gr/m^2, en 2.4 * 3.5 väger då ungefär 1,1 kilo och kostar 56 kronor. Det finns lättare och billigare. Shoppa runt som sagt. Tyvärr är polyeten ganska prassligt.

Liknande produkter: Lättviktstarpar

Köpplats: De flesta bygghandlar

Pris: 40

Logga in

Tips!