Ortlieb Back-RollerOrtlieb Back-Roller


Tillverkare: Ortlieb
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vattentäta. Enkla. Lätta att montera.

Minus:Ej låsbart men det är ju ingen....

Kommentar: Cyklat på gotland och runt mälaren utan trasel total tid 4 veckor på cykel i omgångar.

Plus: Helt vattentäta, rullförslutningen är toppen - när det inte regnar kan man stuva ner mer i väskorna och bara rulla ett varv, men helst två. Spola av dem efter en lerig tur så är de som nya igen.

Minus:Vet ej.

Kommentar: Jag köpte till slut den lite äldre versionen med ql1-fästen eftersom någon på utsidan rekommenderade den. Hade tittat på både Vaude och Ortlieb mm, men skaffade de här av en tillfällighet när de reades ut hos en lokal cykelhandlare. Jag tycker att de här väskorna är skitbra, men de är å andra sidan de enda cykelväskorna jag använt. Passar perfekt på pakethållaren Tubus cargo. Kostar en del, men jag resonerade som så att jag lägger hellre extra pengar på bra vattentäta (!) väskor som har gott rykte bland de "riktiga" touringcyklisterna. Väl ute i regnet visade det sig vara välspenderade pengar. Ska man köpa en hel uppsättning väskor + pakethållare så kostar det en del, men köper du rejäla grejer är det en engångssumma och går inte jämföra ens med de löpande kostnaderna för bilägande.

Stirra dig inte blind på materialet, viktigt är också att man verkligen stänger rullförslutningen. Jag föredrar att ta bort axelremmarna och knäppa ihop i en "falukorv" ovanför väskan istället, mycket smidigare! Det går även bra att spänna fast tält, mm på det viset (genom att knäppa runt om). Du kommer förmodligen inte lasta av cykeln under dagen och definitivt inte bära 2 eller 4 väskor runt axeln på en gång. Styrväskan i bomull/smärting (Carradice) höll sig också torr i regnet, men blev ändå fuktig av att öppnas och stängas i regnet (Det går åt mycket choklad på cykelturen, har du väl börjat så är det kört... =)). Fukt kommer också inifrån i form av blöta kläder, men jag har inte haft några problem med att grejer har surnat - gäller som vanligt att försöka tillämpa sunt förnuft och lufta de grejer som är blöta.

Liknande produkter: Inte använt några andra cykelväskor, men tittade bland annat på Vaude, Carradice och Ortlieb roller Plus.

Köpplats: Velotex i Växjö

Pris: 1000

Plus: Snabba att sätta fast och ta lös. Stora.

Kommentar: Innan jag köpte mina backroller plus så letade jag information på internet (som jag alltid gör när jag ska köpa nåt). De träffar jag fic var antingen på tyska, eller så var det från ortliebs hemsida och så fick jag en träff på utsidan.

Träffen på utsidan var en recension där recensenten utvärderade QL2-fästena. Rescensenten skriver bla. att de små distansklossarna kan lossna när man lösgör väskan.

Eftersom jag var medveten om detta så borrade jag rakt genom krokarna och distansklossarna med en liten borr och säkrade klossarna med en liten skruv det första jag gjorde efter att ha köpt dem.

Nu när jag varit ute med väskorna iaf. 50+ mil så kan jag säga att min lilla modifiering klarat sig utmärkt.

JAg har en MTB med en tunn MTB-pakethållare och om jag skulle ut på nån längre tur skulle jag definitivt köpa en grövre pakethållare, så grov i godset att man ej skulle behöva distansklossarna!

 

Logga in