Lundhags Forest Light Jacket

Lundhags Forest Light Jacket

Lätt hybridjacka i LPC med strechpaneler i sidorna. Jackan har stretchpaneler i sidan och är ofodrad vilket minskar vikten, ökar komforten och gör att den andas bättre.
LPC Light med kraftigare LPC på axlar och övre ärmar för slitstyrka
Stretchpaneler i sidan för maximal rörelsefrihet
Fullt justerbar huva med justerbar kragvidd
2-vägsdragkedja fram
Mjuk krage
Sömlös på axlar och flyttade sidosömmer för att undvika skav
Bröst- och handfickor med dragkedja
Förböjda ärmar
Justerbara ärmslut och nederdel


Tillverkare: Lundhags
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Andas bra genom stretchpanelerna Vindtät där det är viktigast följsam och har många användningsområden

Minus:Inte helt vindtät i strechtpanelerna Kardborren i armslut fäster lite dåligt

Kommentar: Smidig, vindtät och tålig jacka med visst vattenmotstånd. Huvudmaterialet liknar tunnare G1000 (samma materialmix: 65% polyester, 35% bomull). Stretchpaneler på sidor och via armhåla och insidan av ärmed ända ut till ärmsluten. Lätt och går att packa ner smått för typen av jacka.

Genom stretchdelarna funkar den utmärkt för saker jag vanligtvis inte skulle valt en typ G1000-jacka till: cykla höst/vinter, kajakpaddling. De gör att den andas betydligt bättre än utan och jackan följer med i rörelser och t.ex. långa framåtböjningen vid cykling, sträcka armarna rakt upp etc. Jag har en storlek som inte är bylsig, men det går bra att få in t.ex. fleece eller tunn dunjacka under utan att det känns trångt - tycker stretchen hjälper bra till det. Är det riktigt blåsigt känner man av på sidorna av bålen att stretchen är vindavvisande och inte vindtät. För skog och friluftsliv har jag inte störts av detta - då jag ändå packar nån sorts regnjacka för mer än duggregn får den åka på om det blir för blåsigt. Bättre det än att va svettvarm oftare i en mindre bekväm jacka!

Kardborrestängningen i ärmslut är av typ som inte skadar vantar/tröja. Nackdelen är att man behöver gnida lite över den för att den ska sitta. Lätt duggregn är OK, men borde gå att vaxa axelparti/armar med G-1000-vax. Fungerar mycket bra med ryggsäck med midjebälte p.g.a. sömplacering och platta nedre fickor. Två övre fickor som öppnas mot mitten går då fortfarande bra att komma åt.

Huvan/kapuschongen har en liten skärm och är rymlig men går bra att justera ned i storlek och få undan från ansiktet. Även när man inte använder den kan man vika in den i sig själv och dra åt, då får man en hög hals som inte stör och inte fladdrar när man cyklar.

En udda detalj: tryckknappar fram sitter bakom dragkedjan. Om man bara stänger dessa och inte dragkedjan får man mer ventilation fram utan att ha helt öppen jacka.

Köpte jackan för skog och utflykter, men använder den till mycket mer än vad jag planerat eftersom den är så flexibel och även ser även trevlig nog ut att ha i stan. En fullträff!

Liknande produkter: Fjällräven G1000-jacka
Olika softshell

Pris: 800

Plus: Passform Material Kapuschong

Minus:En felplacerad tryckknapp.

Kommentar: Jag köpte jackan främst för att användas som skaljacka på vårvinterturer då sällan kylan är ett problem. Innan vårens tur hade jag köpt en enlagers tunn GoreTex från Tierra som inte alls fungerade då den blev alldeles för blöt från insidan. Den har blivit en till och från jobbetjacka.

Efter hemkomsten hade jag tur att hitta denna jacka till halva priset och nu har det blivit min vardagsfavorit. Väldigt skönt material och smidig i passformen med stor rörelsefrihet. Den enda lilla detalj som sitter lite fel är en tryckknapp i kragen. Den sitter så att tyget inte sträcks utan det blir en liten påse som pekar in mot hakan. Jag tror att jag ska försöka sätta dit en till tryckknapp där jag vill ha den.

Trots att jag inte testat jackan till det den är tänkt till har den blivit en favorit som det är lätt att ge höga betyg. Precis den jacka jag alltid velat ha på vårens skidturer då varken väta eller kyla brukar vara ett problem. Det som prioriteras är bra andning och vindskydd. Som sagt har jag inte testat jackan i skarpt läge men vad jag förstår är materialet i jackan beprövat och fungerar tillfredsställande.

Mats

Köpplats: Utekompaniet Själevad (Ö-vik)

Pris: 950

Plus: Helt enkelt en bra jacka

Minus:-------

Kommentar: Superhärlig jacka för den varmare delen av året. Sköna strechpaneler i sidorna och en mjuk och härlig krage. Jackan känns inte 100% vindtät vilket är bra för den andas superfint och det krävs hög ansträngning innan man känner sig varm.

Har inte haft jackan jättelänge så slitstyrkan är lite svår att bedöma, men har byxorna i samma serie och de har en mycket bra slitstyrka.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.