Kayman Fury HV

Kayman Fury HV

Rolig, lekfull och rymlig havskajak


Tillverkare: Kayman
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lättmanövererad. Packutrymme. Komfort. Bra avvägning av alla kompromisser en kajak måste förhålla sig till. Två ovala packluckor underlättar packningen.

Minus:Inte den snabbaste kajaken. Finns mer riktningsstabila kajaker för långfärd.

Kommentar: Köpte denna kajak för nu ett år sedan. Paddlat massor av korta turer (1-3 timmar) samt fem helgturer med tältövernattning i Stockholms skärgård. En lång dagstur.

Valet stod mellan denna model och Zegul Arrow play. Kayman blev tillslut valet då jag kände att jag satt bättre i kajaken. Men det var marginalt!

Kajaken har visat sig uppfylla alla mina behov så långt. Lätt manövrerad, tydlig kantning och en bra kajak för att utveckla teknisk paddling. Samtidig hyfsad kursstabil. Använder skeddan vid sidovind/medvind, men bara vid längre distanser och överfarter. Då den svarar bra på kantning och svepdrag tycker jag det är roligare att inte använda skedda.

Vid helgturer är den lättpackad. Har massor av plats för tält, mat, vatten och all den utrustning som behövs för flera dygns utflykter. Ser inga problem att packa för en veckas utflykt.

Haft en långtur (50 km på en dag), och den var otroligt skön. Efter 8 timmar i sittbrunnen var kroppen fortfarande fräsch. Men det finns förstås snabbare kajaker för långa etapper.

Liknande produkter: Zegul Arrow play

Kundservice: Har inte haft behov av detta än.

Pris: 20000


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.