Gearlab Akiak

Gearlab Akiak och Valley Gemini

Delbar grönlandspaddel i kolfiber. Akiak är en "shoulder less" paddel men de har även paddlar med skuldror (Nukilik) en för surf (Kayakid) och en stormpaddel. Paddlarna kan väljas med en av sju färger.
Företaget finns på Taiwan.


Tillverkare: Gearlab Paddles
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt. Vacker. Delbar. Bra med utbytbara spetsar. Mycket skön att paddla med. Snabb frakt ifrån Taiwan. Bra pris med tanke på kvalitén.

Minus:Den färgade delen repas ganska så lätt. Svår att få tag på rätt längd och alla färger i Sverige. Dyr att köpa här om det går att få tag på någon. Då skaftet är runt kan en del ha svårt att få rätt vinkel i vattnet, det är en vanesak.

Kommentar: Jag har nu paddlat i ett drygt halvår med min Akiak paddel från Gearlab Paddles. Det har blivit ca: 1000 km med den och jag kan nu säga att jag inte vill paddla med någon annan paddel. Den är lätt, delbar, vacker och väldigt följsam i vattnet. Den glider väldigt skönt i vattnet och wobblar aldrig för mig.
Om man rollar med kajak eller har tänkt lära sig är det här en fantastisk paddel för det då den är ihålig och har bra flytkraft.
Det finns ett antal (sju) färgval att göra och jag har en "Chili red" vilket passar i färg med mina kajaker och övrig utrustning.
Delningen är väldigt bra och den glappar inget samt den har bara en minimal, rund pigg som knappt sticker ut och som inte stör. Extra fjädrar för delningen finns att köpa. Ändarna på paddeln är av plast och går att byta. Det finns två typer av spetsar och jag använder den svagt rundade som kallas "flatt".

Jag passade på då de hade sommarrea och fick min paddel, paddelväska utbytbara spetsar och frakt för ca: 3000kr. Sedan var det tullavgifter på 700 kr. Jag anser att det var ett mycket bra pris och det tog bara fyra dagar från beställningen till att jag hade den hemma. Ifrån Taiwan!

Jag kommer att köpa en till likadan, röd eller svart, att ha som reserv och för utlåning.

Liknande produkter: Northern Light. (Reed UK), VKV,

Kundservice: Efter beställningen fick jag ett mejl där jag fick bekräfta köpet. Fick en T-shirt som bonus. Väldigt trevliga att ha att göra med.

Köpplats: Sea Kayak Billdal (Göteborg)

Pris: 3000


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.