CAMP Skruvkarbin



Liten, lätt skruvkarbin


Tillverkare: CAMP
 
Betyg: 1.671.671.671.671.67
(betyg 1.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Hepp!
När det gäller bra skruvisar så låser skruvhylsan mot en kant på grindstaven och inte mot den andra öppningen på karbinen. Detta gör att karbinlåsning fungerar oberoende av last. Se Faders, DMM eller Petzl skruvisar för en jämförelse.

Kommentar: Min åsikt om denna karbin är att den är helt duglig. Detta med att den skruvhylsan skulle lossna vid belastning gäller egentligen de flesta karbiner med mindre gods (smalare metalldelar). Det är så att karbinen vid belastning töjs en aning varför skruvhylsan "lossnar". Självklart kläms den också fast då om man skruvar in den i belastat läge. Detta är bara ett faktum av att metallen töjs och sedan återgår till sitt tidigare längd. I övrigt är karbinen helt ok. Det är en billig karbin och man får vad man betalar för. Kanske aningen liten för min smak (svårt att få plats med några knutar i den) men det beror ju på vad den skall användas till. Detta är ändå en helt fungerande skruvkarbin.

Kommentar: Skruvlåsningen påverkas då karbinen belastas. Detta gör att om man först låser karbinen och sedan belastar den så lossnar skruvhylsan helt och kan skruvas upp vid minsta rörelse. Detta gäller även tvärsom; om man låser skruvhylsan vid last så är det omöjligt att skruva upp karbinen i olastat tillstånd


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.