Morakniv KansbolAllround slidkniv


Tillverkare: Morakniv
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 55555
(betyg 5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Prisvärd. "Duglig på många saker". Lätt att hålla vass.

Minus:Bladets utformning gör kniven lite tunn att spänta vet medelst "batoning".

Kommentar: En lätt, lagom stor kniv för de flesta jobben i skogen. En utmärkt "första mora" att äga för skogsbruk. Väldigt mycket kniv för pengarna.

Vad jag möjligen kan ha invändningar emot är det bitvis rätt tunna bladet och "dubbelslipningen" där bladet är tänkt att kunna användas som flåblad. Ett blad som haft skandinavisk slipning hela vägen och utan avsmalnande blad hade gett en kniv som vore mer lättslipad.

Jag köpte min med "multimount", men kom snabbt fram till att det lättaste ändå var att bära kniven i bältet.

Kniven får ändå högt betyg just för prisets skull, för de många möjligheterna som erbjuds vad det gäller funktionen och att slidan är "ambidextrös", vilket medför att den kan bäras både av höger- och vänster-hänta med samma framgång.

Liknande produkter: Mora 2000 är nog mest lik.

Pris: 199

Plus: Bra stål, inte för hårt, inte för mjukt. Går att slipa/bryna själv. Behagligt skaft med gummidetaljer för ökad grepp och säkerhet. Skaftet går att slå på, om man behöver det. Passar till alla vanliga aktiviteter där kniv är inblandat, matlagning, rensa fisk, jakt, tälja etc.

Minus:Hittar inga.

Kommentar: Kniven påminner mkt om föregångaren Mora 2000. Men har enligt mig förbättrats inom olika områden. Framförallt skaftet, slidan och den slipade ryggen som går att använda med ett eldstål utan att förstöra eggen.

Liknande produkter: Mora 2000.

Kundservice: Nej.

Pris: 349

Logga in

Tips!