Eldris Neck Knife kitNeck knife slidkniv fickkniv


Tillverkare: Morakniv
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt att hålla vass.

Minus:Skaftet är något kort. Eldstålet är sådär.

Kommentar: En liten och mycket smidig kniv. Bra blad, för att tex tälja feathersticks och till små jobb. Man kan möjligen ifrågasätta varför man har två slipningar på ett så kort blad, när det skulle räckt med en Scandi-grind hela vägen?

Kniven är emellertid mycket behändig och praktiskt och får följa med ut som nack-kniv för jämnan.

Det enda jag har att anmärka angående den här kniven är att jag som har stora händer tycker att skaftet är för kort, då baksidan på skaftet hamnar mot mitten av handflatan.

Kniven är emellertid en Morakniv - så den är lätt att hålla efter och bryna vass igen. En bra kniv - men möjligen inte för alla.

Pris: 280

Plus: Mycket bra kniv. Liten, lätt och stark. Behaglig att använda, smidig att ha med sig. Sitter säkert i slidan och kan hängas upp på olika sätt. Ett välbeprövat stål som är lätt att få vass igen i fält. Klarar de flesta sysslor med bravur.

Minus:Egentligen inte ett minus, kniven är kort. Den är inte optimal för att stycka älg och större vilt pga. sin storlek. Detta verkar vara ett medvetet val av Morakniv. Till dessa typer av sysslor kan man istället titta på Mora 2000 eller Mora Kansbol.

Kommentar: Morakniv har under den senaste tiden kommit ut med nya knivmodeller till sitt redan fina sortiment. Mora Eldris är en liten kniv som är tänkt att vara lätt att ta med sig i skog och mark. Modellen jag köpt är en Mora Eldris Neck knife. Förutom kniven och en plastslida följer en bit paracord och ett litet eldstål med. Samt ett sekundärlås i form av en läderstropp med knapp med. Skaftet har ett rutmönster och gummidetaljer med ett säkert och behagligt grepp. Sitter väldigt bra i mina händer.

Av alla nya modeller är den här min favorit. Den är liten nog att alltid ha med sig när jag är ute. Den klarar alla vanliga uppgifter med mycket gott resultat. Oavsett om det handlar om att göra upp en eld, fixa mat eller tälja en grillpinne.

Stålet är lagom hårt, vilket innebär att det är lätt att få den vass igen med ett bra bryne. Bladet har en speciell slipning som påminner om den på Mora 2000. Först en vanlig egg, skandinavisk slipning, för att längre fram emot tippen en avfasning av bladet för mer noggranna detaljarbeten. På det hela taget, en mycket trevlig bekantskap.

Liknande produkter: Tror att Morakniv är ganska ensam med den här typen av kniv. Finns andra små knivar, men inte med dessa upphängningsalternativ.

Kundservice: Nej.

Pris: 399

 

Logga in

Tips!