Eldris Neck Knife kitNeck knife slidkniv fickkniv


Tillverkare: Morakniv
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 55555
(betyg 5 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket bra kniv. Liten, lätt och stark. Behaglig att använda, smidig att ha med sig. Sitter säkert i slidan och kan hängas upp på olika sätt. Ett välbeprövat stål som är lätt att få vass igen i fält. Klarar de flesta sysslor med bravur.

Minus:Egentligen inte ett minus, kniven är kort. Den är inte optimal för att stycka älg och större vilt pga. sin storlek. Detta verkar vara ett medvetet val av Morakniv. Till dessa typer av sysslor kan man istället titta på Mora 2000 eller Mora Kansbol.

Kommentar: Morakniv har under den senaste tiden kommit ut med nya knivmodeller till sitt redan fina sortiment. Mora Eldris är en liten kniv som är tänkt att vara lätt att ta med sig i skog och mark. Modellen jag köpt är en Mora Eldris Neck knife. Förutom kniven och en plastslida följer en bit paracord och ett litet eldstål med. Samt ett sekundärlås i form av en läderstropp med knapp med. Skaftet har ett rutmönster och gummidetaljer med ett säkert och behagligt grepp. Sitter väldigt bra i mina händer.

Av alla nya modeller är den här min favorit. Den är liten nog att alltid ha med sig när jag är ute. Den klarar alla vanliga uppgifter med mycket gott resultat. Oavsett om det handlar om att göra upp en eld, fixa mat eller tälja en grillpinne.

Stålet är lagom hårt, vilket innebär att det är lätt att få den vass igen med ett bra bryne. Bladet har en speciell slipning som påminner om den på Mora 2000. Först en vanlig egg, skandinavisk slipning, för att längre fram emot tippen en avfasning av bladet för mer noggranna detaljarbeten. På det hela taget, en mycket trevlig bekantskap.

Liknande produkter: Tror att Morakniv är ganska ensam med den här typen av kniv. Finns andra små knivar, men inte med dessa upphängningsalternativ.

Kundservice: Nej.

Pris: 399

 

Logga in