• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Tips på sittunderlag?

Jag ska ut och behöver ett tåligt, gott isolerande sittunderlag som man kan vika ihop (ej uppblåsbart). Hur ska man tänka?

Priserna varierar från 19kr på Clas Olsson till 200kr på addnature. Har utformningen någon betydelse? Spelar material någon roll? Ett underlag från BS Camping är tydligen gjord i "cordura-material" vilket inte säger mig någonting, de flesta verkar vara tillverkade i polyeten.

Tips och rekommendationer välkommnas!

BS Camping
https://campingnetshop.se/produkter...7qZVFGXi19yeQkEToJ5QLVfeKaRuOB5f68aAvx98P8HAQ

Addnature
https://www.addnature.com/therm-a-r...4_pla&ef_id=VXri4QAAAcNo7snK:20170308195624:s

Clas Olsson
http://www.clasohlson.com/se/Sittdyna-Asaklitt/31-8252
 
Jag har Classes. Inget fel på det. Men jag har också bitar av ett gammalt liggunderlad som jag räddade ut containern när vi hade storstädning i huset. Jag gillar det bättre. Inte för att det isolerar bättre, vilket det antagligen gör, utan för att det är lite större. Jag klippte till rejäla bitar. Man sitter bekvämare när man kan flytta baken lite utan att hamna utanför.

Liggunderlagsbiten tar liten plats. Rullar den hårt med ett gammalt resårband runt. Kan stickas ner i ryggan, fästas utanpå eller läggas under locket.

Cordura är om jag inte minns fel väldigt tålig kvalitetsnylon. Det måste vara ytan de menar. Lyxunderlag alltså. ;)
 
Sittunderlag utsätts för ganska mycket slitage på stenar, marken mm så satsa på ett billigt i cellplast som går att byta ut vid behov. Phoxx på XXL, Classe, Stadium alla har vikbara sittunderlag som fungerar bra för en billig peng. Ett annat tips är givetvis som tidigare nämnts att klippa till bitar från ett billigt 10mm liggunderlag i cellplast som går att köpa i vilken sportaffär som helst.
Stadium har tex vikbara i cellplst eller nylonklädda om man föredrar det för 29kr. Nackdelen med nylonklädda är att de kan bli hala att sitta på både mot marken som mot byxbak.
 
Cellplast!

Varianterna som är överdragna med cordura eller annat tyg binder väta och smuts i högre omfattning än de enkla cellplastunderlagen. Mitt val är enkelt: cellplast alla dagar!
 
Jag har också valt liggunderlag men till skillnad mot tidigare i tråden så har jag med mig ett helt underlag för att kunna sova/vila en stund eller för den delen bara ligga och kika på naturen utan att behöva tänka på att jag blir kall. Är familjen med så blir det en perfekt sittplats utan att jag behöver fundera på om den lilla plastbiten åker iväg så att någon blir kall.
 
När jag tittade på sittunderlag och liggunderlag valde jag att kombinera båda med en sån här, http://www.outnorth.se/urberg/foldable-sleeping-mat#Green
Helt utvecklad så kan man sova eller sitta 4 st på en stock, veckla ut den till två block så är det skönt att sitta själv med god isolering eller om man är nere på knä för att starta en eld.
Definitivt värt det om man har plats för det, jag har den spänd på ryggsäcken med två stycken ställbara snören så jag kan få ner den till marken medans den är fäst på ryggsäcken så jag kan sitta på den och ha ryggen mot ryggsäcken.
 
Jag köpte thermarest z-seat i höstas och det är överlägset bäst... Fungerar även bra att ha med till idrottshallar med hårda bänkar :)
 

Logga in