• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Tips 6 dagars vandring ink resor

Skulle behöva tips om var i Sverige eller Norge rekommenderas för 6 dagars vandring ink resor.. Att resa brukar ta ganska mycket tid beroende på vart man reser.

Vi är två personer som ska vandra slutet av juli, början av aug.
Vi är i god form och en av oss har erfarenhet när det gäller vandring.

Ena bor i Stockholm och den andra i Malmö.
Vi vill gärna vandra i fjället.

Tacksam för hjälp.
 
6 dagar inkl resor blir bara i bästa fall 4 vandringsdagar vilket blir mycket begränsat. Tipset är att se på möjligheterna i södra Norge ex Rondane runt om ni åker bil eller kanske Jämtlandsfjällen om ni tar nattåget.
 
Jag vill också tipsa om Rondane. Jag och en kompis hade en jättefin liten tur med ungefär samma tidsåtgång. Men det kräver i princip att man tar bilen.
 
Jag brukar ha samma tidsbegränsning eftersom jag har barn jag inte kan lämna mer än högst sex nätter - och jag har gjort massor av fantastiska vandringar som bara krävt fyra vandringsdagar.

En av mina bästa vandringar utgick från Abisko och gick via Abiskojaure,, bort till Unna Alakkas och sedan upp längs norska gränsen tills vi kom ut vid Riksgränsen. Det är dramatisk natur längs norska gränsen och otroligt vackert. Rekommenderas starkt!

I och med att du kan flyga till Kiruna kan du dessutom få in en vandringsdag redan första dagen tack vare att det är ljust hela natten på sommaren.
 
Med nattåg finns rätt mkt även i Lappland.

T ex Kvikkjokk - Saltoloukta. Vakkotavare - Nikkaluokta. Nikkaluokta - Vistas - Sälka - Kebnekaise - Nikkaluokta, Det går att variera turerna mkt i Kebnekaisefjällen utan att utnyttja mer än någon dag på huvudstråket.

I Norge finns väldigt mkt men då går det fler resdagar.

Samma sak om ni går i södra svenska fjällen t ex Grövelsjön - Tänndalen.

Thure
 

Logga in

Tips!