Tillaga fisk med få tillbehör.

Glöm inte tillbehören! Enris, lingon, nässlor, mållor, ängssyra, kirskål, strandkål, trift, löktrav, stensöta, blåstång, tare, hjärtmusslor, strandkrabbor, hasselnötter, svampar mm. Oftast har man ju mer än ett tillbehör direkt brevid sig där man sitter och lagar maten, det är ju ingen konst direkt att fylla upp magen med lite enris och fräsa lite trift brevid i pannan men det gör hela skillnaden.
 
Håller med Lottizen! Det finns massor av vilda örter man kan använda bara man känner till dem! Då kan man också göra brasgädda:ta ur gäddan och fyll den med smör, salt och allt kryddgott du kan hitta. En skivad citron gör inte smaken sämre. Linda ni in tätt i blött tidningspapper och lägge ett lager vått bakplåtspapper ytterst. Lägg hela paketet på glöden och baka gäddan på indirekt värme tills den är klar. Pappret kan bli svart men har du packat ordentligt (syrefritt) gör det ingenting. Detta kräver förstås också att du kan göra upp en eld.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Wasabipulver är ett mycke bra alternativ till pepparot när man ska bära. Gädda har jag svårt för men abborre i stekpanna eller folie med mycket smör är en hit. Ingen av fiskarna har speciellt mycket kcal.
 
Under kalla årstiden kan man även äta mört , mindre exemplar steks hårt i smör med ströbröd som sill/strömming - helt ok.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips