• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

The North Face

Hej!

Är det någon som har erfarenhet av "The North Face" kläder i materialet "Hyvent" (osäker på stavning).

Jag behöver en friluftsjacka och tycker att det verkar bra med en som kan andas hyfsat men även är regntät.
Goretex-jackor tycker jag är för stela och opraktiska.

The North Face har en jacka som heter "Flight". Jag är sugen på en sån men vill gärna ha tips på andra märken med liknande egenskaper.

/Mia
 
TNF HYVENT

Det finns många tillverkare som (naturligt nog) vill ta sig förbi Gore-tex patent. Det är ännu vanligare utomlands, tex i Tyskland. Material som pertex, sympatex, helley tech och andra. Enl TNF själva så är HYVENT:

"Designed as an innovative option for complete weather protection, HyVent is a waterproof/breathable polyurethane-based membrane. While it is slightly less breathable than Gore-Tex® laminates it is extremely waterproof, and can be counted on as a dependable protective outer layer. This combination of high waterproofness and breathability makes it ideal for keeping the elements out. To increase the comfort and breathability level of the coating, we have developed precise custom lining options in both our 2- and 3-layer versions of the HyVent technology."

Det är bra att det finns komplement och konkurens. Ett problem som jag kan se med "HYVENT" (utan att varken ha provat eller ens sett materialet) är det andas sämre än Gore-tex. Jag tycker att t o m Gore-tex andas alltför dåligt! Men generellt sett så gör ju TNF jackor av BRA kvalitet.

TNF Hyvent Flight är en 3-lagers jacka som kostar kostar EUR 249.95 hos Globetrotter.
 
Byxor i hyvent!

Har ett par TNF överdragsbyxor i hyvent. Har använt dom som överdragsbyxa vid vinterträning på cykel samt vid turskidåkning och en del längdåkning. Jag är mycket nöjd med funktionen. De står emot väta bra dock är andningen lite dålig, vid kraftig fysisk aktivitet bildas lätt kondens. Men det gör det å andra sidan i min Gore-tex jacka också. Sett till priset tycker jag hyvent materialet är bra.
 
TNF Jackan även i damutförande

mia22; sa:
...The North Face har en jacka som heter "Flight"...
Du vet väl att jackan finns i tjejmodell med namnet The North Face W Flight Jacket (2295:- på "Kompaniet") kolla också in Haglöfs T-Mark Q Jacket (Gore-Tex). Lycka till i Jack-djungeln...
 
mia22; sa:
Jag behöver en friluftsjacka och tycker att det verkar bra med en som kan andas hyfsat men även är regntät.
Goretex-jackor tycker jag är för stela och opraktiska.

The North Face har en jacka som heter "Flight". Jag är sugen på en sån men vill gärna ha tips på andra märken med liknande egenskaper.

/Mia
Jag köpte nyligen en Gore-Tex-jacka (Tierra Conrad Kain) efter mycket funderingar fram och tillbaka - mitt intryck av den nya versionen i 3-lagers Gore-Tex XCR var just att den var stel. Köpte dock den som tillverkades fram till i höstas, som är sydd i 2-lagers Gore-Tex PacLite. Är hittills mycket nöjd med jackan i detta material! Inte alls samma stela känsla, utan den känns smidig och är dessutom väldigt lätt.

Vidare vet jag inte vad du menar att Gore-Tex är "opraktiskt"? Kan även detta vara kopplat till just 3-lagers XCR-plagg?

Mitt tips är hursomhelst att undersöka plagg sydda i PacLite, det finns en del tillverkare som fortfarande använder materialet.

/ Patrik
 
hej

jag vet inget om just denna jacka, men har du testat en häglöfs?

själv sa köpte jag en tunn goretexjacka och jag är verkligen helnöjdmed den!!

//chw
 

Logga in