The Great Alaskan-Yukon Loop

Jo, han pratade en del om denna när vi träffades. Som nordbo var jag naturligtvis tvungen att kolla om han kände till Lars Monsens 3-åriga tur tvärs över Canada. Det gjorde han inte.
Lite kul att Lars Monsen och Andrew Skurka har så olika utrustningsfilosofi. Monsen använder ju det många kallar "rejäla" grejer, medan Andy kör ultralätt. Inte kan man väl göra en Alaska loop utan rejäla grejer ;-)

Jörgen
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Men Monsen kör inte alltid med "rejäla" grejer. I Skogsterräng använder han ofta bara en presenning som skydd.

Sen så har han ju ganska ovanlig filosofi kring maten, särskilt lunchen som oftast består av choklad, russin och vatten. Jag har testat det i sommar och det gick otroligt bra. Det krävs ju att man grundar med en rejäl grötfrukost samt en rejäl middag men det fungerar. Man sparar in otroligt mycket tid (och energi) genom att skippa lunchbestyren. Choklad/russin-lunchen går ju att inta i "farten" om väder och terräng inte tillåter att man tar paus.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips