Söker en spcifik dokumentär film

Hej,

För några år sedan så såg jag en väldigt bra dokumentär på någon av dokumentärkanalerna som finns, kommer inte ihåg vilken.

Dokumentären handlade om tre stycken bergsbestigare som skulle bestiga något berg i Sydamerika (99,9 % säker på att det var i Sydamerika). I bestigningen så skall dom även korsa en glaciär. Jag kommer inte ihåg helt säkert men jag tror det var på nervägen som den av klättrarna faller ner i en djup glaciär spricka och svimmar. Kollegorna får ingen kontakt med honom, kan inte hitta honom och har ingen möjlighet att ta sig ner för att hitta honom. De får ta det svåra beslutet att lämna honom och fortsätta nedstigningen.
Nu visade det sig att han som fallit klarat sig men med svåra skador, brutna ben mm. Mirakulöst lyckas han klättra sig ur och under flera dygn hasa sig över glaciären till nederkanten där de hade sitt basläger. Turligt nog hade kollegerna valt att stanna några dagar för att begrunda situationen, innan de fortsatte ned färden, och de återförenas.

Någon som känner igen den här historien och vet vart man kan få tag på mer information om den. Helst skulle jag vilja få tag på dokumentären. Den var på engelska.

/Anders
 
Filmen du söker heter "touching the void"
Det är väl inte riktigt en dokumentärfilm, utan snarare en verklighetsbaserad spelfilm.
Filmen bygger förövrigt på en bok med samma namn av "Joe Simpson" (inte 100 på hans namn där...)
 
Tackar för ett snabbt svar!! En sökning på "Touching the Void" gav följande resultat http://www.imdb.com/title/tt0379557/ , mitt i prick!!! Det var den jag sökte, tusen tack för hjälpen! Nu ska jag bara få tag i den också..

Försök få tag på den utländska utgåvan, via Amazon eller axelmusic förslagsvis. Den innehåller extra material där Simon och Joe blir intervjuade och vi får även följa dem tillbaka till Peru där det hände. Det är nämligen Joe och Simon som gör flera av klätterscenerna. Det är inte helt lätt för Joe att återvända och han utrycker sina känslor rätt öppet i extra materialet.

Nedan är Joes egna hemsida, ironiskt namn;)

http://www.noordinaryjoe.co.uk/
 
Hobbes73: Tackar för tipset! Det ska jag verkligen försöka göra, låter spännande. ...och tackar för länken!
 
Hobbes73: Tackar för tipset! Det ska jag verkligen försöka göra, låter spännande. ...och tackar för länken!

Det var så lite så!

http://www.axelmusic.com/productDetails/027616905260

Kostar 65 kronor + frakt, har beställt massor från dem fungarar utmärkt! Dansktföretag!

Joes böcker är att rekommendera oxå, han säger det i någon intervju att han lärde sig massor av den händelsen - såsom att han var författare!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.