Små fötter och stora skor

Jag har börjat titta runt lite för att se vad jag ska köpa för stegjärnsskor. Nu kommer det verkliga problemet: jag har för små fötter! I vanliga skor har jag storlek 35-36 beroende på modell. Det innebär att min fot är ca 20 cm lång. Kan någon vänlig själ tipsa om en tillverkare som gör skor som inte är för stora? Jag har tyvärr inte råd att köpa allt jag vill ha, så en modell med bra blandning av alpin/isklättring är det jag far efter. Tacksam för hjälp.
 
Prova!

Titta inte bara på storleken utan prova också. Enligt min erfarenhet är dessa skor generellt ganska små i storlekarna. Normalt har jag 44,5-45, men i mina gamla Scarpa har jag 47 och i Nepal Top är 48 lagom för mej.
 
Nepal Extreme görs bara i strl 37 och uppåt. Jag har 44,5 i vanliga fall och samma på Nepal Extreme, möjligtvis 45. (se http://www.lasportiva.com ) Samma sak med Koflash.

Om man vill ha dubbelskor så fins en liten test här:
http://www.climbing.com/equipment/boots218/index1.html

Tyvärr står inget om i vilka storlekar dom görs. Borde vara mindre chans att hitta plastskor eftersom det är så dyrt att göra gjutformar, dvs för dyrt att göra små serier. Läs om andra småfotade här:

http://www.telemarktalk.com/phpBB/viewtopic.php?t=11521&highlight=boots+garmont
 
Små skor

Jag köpte i somras en läderkänga, Salomon Super Mountain Expert (för kvinnor). Passar alla modeller på stegjärn. Skon finns ned till storlek 3,5 (36) men du bör ju ha minst ett par strumpor också. Själv har jag nästan alltid två par. Ett par tunna närmast foten och sedan ett par lite tjockare utanpå vilket gör att storskor/kängor har jag normalt en storlek större än vanliga skor.
Bland annat provade jag också Scarpas Cumbre och La Sportivas Nepal Extreme, men ingen av de skorna jag testade satt lika bra och skönt som Salomon skon.
Jag har inte testat dem på is ännu men jag räknar med att använda dem till alpin och isklättring dels för att byta ut mina gamla läderkängor och dels för att använda när mina Millet Everest är "overkill".

Som sagt vet jag inte hur bra dom är med de satt himla skönt iallafall!

Laila
[Ändrat av Laila 2003-11-04 kl 13:24]
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.