Isklätterveckan Stora Sjöfallet 2006

Klättersektionen Friluftsfrämjandet Gällivare inbjuder till:
Isklätterveckan Stora Sjöfallet 2006

Onsdag 1/3 - Söndag 5/3 2006

Efter senaste årens succeträffar, så har vi nu glädjen att inbjuda till 2006 års träff. För att möjliggöra mer klättring för dem som reser långväga så kör vi som vanligt träffen som isklättervecka Onsdag-Söndag. Som tidigare kommer tyngdpunkten att ligga på Lördagen med åtföljande middag och eventuellt bildspel/föreläsning på Stora Sjöfallets Fjällanläggning. Blir det för mycket att klättra 5 dagar i sträck så kan vi rekommendera att man tar med sig skidor och stighudar och går på någon av dom vackra toppturer som finns i närområdet.

Med anledning av träffen har Stora Sjöfallets Fjällanläggning ordnat ett specialpris på boende i dubbelrum a´ 225:- /person och natt exkl linne, alternativt 690:-/person för Onsdag- Söndag. AfterClimb med specialpriser, filmvisningar och klätterprat kommer att hållas i baren på fjällanläggningen kl: 18:00 onsdag-lördag. För de som så önskar finns också bastu att hyra via receptionen. Gemensam middag är planerad till Lördag 4/3 20:00. Rum och Middag bokas direkt via Sjöfallets Fjällanläggning på tel: 0973-40070.

Mer information, program och aktuell klätter/topptursförare kommer att finnas på klättersektionens hemsida: http://surf.to/gellivarekk
Det går också bra att kontakta Björn Sundström via E-mail: ibjorn-snabel-a-mac.com , eller via telefon 070-2306096

Väl mött
Friluftsfrämjandet Gällivare
 
Programmet försenat, men snart klart...

Vi jobbar för fullt med att få ihop programmet för isklätterveckan. Vi kommer som vanligt att köra lite klätterfilmer, och vi hoppas också på att kunna bjuda på bildvisning och rapport från Is-SM 2006.

Nytt för i år blir:

Prylbytardagar: Fredag kväll och Lördag kväll kan man bjuda ut sina överflödiga klätter-/skidprylar till försäljning.

Skotertaxi: För att ta sig till isfallen på baksidan av Nieras, eller för att ta sig till mer avlägsna toppturer. Preliminärboka i god tid via Sjöfallets turistanläggning.
/Björn
 
replagskompis fre-sön

hej, jag komer att försöka åka upp till iskläterveckan fre-sön från umeå. söker nån att klättra med de dagarna samt om det är några fler som åker upp då från umeå eller lulea som man åka med. nås på 0704-584435 eller bredberg@spray.se
 
Välkommen till Isklätterveckan Stora Sjöfallet 1/3-5/3 2006

AfterClimb: hålls i baren Onsdag till Lördag från kl 18:00 i baren på Sjöfallets fjällanläggning.

Film-/föreläsningsprogram
Onsdag 19:00 Filmvisning TV-salen: Isklättring och Alpin klättring
Torsdag 19:00 Filmvisning TV-salen: Isklätterfilm från Kirunafjällen
Fredag 19:30 Bildvisning från Isklätter-SM 2006, Jan Pemberton. Konferenssalen
Lördag c:a 19:30 Gemensam Middag och bankett pris 85:- exkl. dryck. 20:30 Filmvisning på storbildsskärm, ”Åtta 8a”. Konferenssalen

Prylbytardagar: Fredag kväll och Lördag kväll kan man ställa ut sina överflödiga klätterprylar i konferensrummet bredvid restaurangen till försäljning. Skriv ditt namn , pris och telefonnummer på sakerna, så får eventuell köpare ta kontakt vid köp. OBS försäljningen sker på egen risk och bygger på att klätterfolk är ärliga. Vi som ordnar träffen kan därför inte ta ansvar om det skulle ske stölder av material från försäljningen.

Färdplan: OBS OBLIGATORISKT. I foajen till barack 13 kommer det att finnas en tavla för att alla ska kunna lämna färdplan på vilket isfall man tänker klättra på, vilken starttid och när man beräknar att man kommer tillbaka.

Skotertaxi: För att ta sig till isfallen på baksidan av Nieras. Går att hyra skoter med guide a´ 2400:-/heldag. Går även att hyra skoter a’ 1000:-/dag (+ ev upptransport till sjöfallet). Bokas via receptionen Sjöfallet senast 1 vecka innan.

Udda par: Om du/ni är ojämnt antal anmäl er till klätterledningen eller skriv upp er på tavlan, så ska vi försöka hjälpa till att hitta en "kompis"

Övrigt: Det finns ett ex. av klätterföraren upphängd utanför receptionen, samt ett ex i ingången till barack 13, låt dessa hänga kvar där tack! Det kommer skrivas aktuell väderprognos vid restaurangen varje kväll. Bastu finns att hyra via receptionen. Öppettider Sjöfallets fjällanläggning: Onsdag-Lördag 9-21, Söndag 9-19.

Väl mött och klättra försiktigt / Björn Sundström, Friluftsfrämjandet Gällivare
Tel: 070-2306096
 
Så var isklätterveckan över för det här året. Det var en liten skara på 10 personer som trotsade den stränga kylan (-32 på morgnarna vid fjällanläggningen) och gav sig upp mot isfallen. Fast väl uppe på fallen så var det inte så kallt, runt -12 C dom flesta dagar, det var nästan värst att komma ner till vägen och de stelfrusna bilarna efter klättringen.

Stämningen var som vanligt på topp på afterclimben och det åtnjöts både god öl och trevliga klätterfilmer på kvällarna.

Vill tacka samtliga deltagare, med förhoppning att vi ses igen nästa år.

/Björn Sundström
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.