Isklätterveckan Stora Sjöfallet 2009...

...går av stapeln 4-8 Mars. Som vanligt så blir det bra pris på boende samt bastu, filmvisningar, föreläsningar, öl och annat trevligt i en alldelens nyrenoverad fjällanläggning.

Nytt för i år är att Sjöfallet kan erbjuda skoteruthyrning - vilket gör det enkelt att nå de avlägsna fallen på Nieras och Joubmotjåkkas baksidor samt det vackra fallet på Aldas, det kanske t.o.m blir någon som sätter en nytur i och med detta!

Som vanlig återkommer vi senare med mer info och program, men datumet är spikat iallafall!

Björn
Klättersektionen
Friluftsfrämjandet Gällivare
 
Kapar min egen tråd...någon som har varit upp till Sjöfallet och vet hur is- och snöläget är?

Vi jobbar annars med programmet just nu och hoppas ha detta klart snart!
 
För de som använder facebook så finns även isklätterveckan där som "event", sök på "Isklätterveckan" under events
 
Program klart!

Inbjudan till:
Isklätterveckan Stora Sjöfallet 2009
Onsdag 4/3 - Söndag 8/3 2009

Nytt för i år är att fjällanläggningen kan erbjuda skoteruthyrning, vilket gör det enkelt att nå de mer avlägsna isfallen på baksidan av Nieras, Joubmotjåkka mfl.

Som vanlig så hoppas vi att kunna bjuda på intressanta föreläsningar och filmvisningar, samt inte minst den trevliga banketten på Lördagen. Med anledning av träffen har Stora Sjöfallets Fjällanläggning ordnat ett specialpris på boende i dubbelrum a´ 275:- /person och natt exkl linne, alternativt 750:-/person för onsdag-söndag. Banketten på lördag kostar 200:-, inkl måltidsdryck.

Afterclimb med filmvisningar och klätterprat kommer att hållas i baren på fjällanläggningen från Kl: 18:00 Torsdag- Lördag, enligt följande:
Torsdag 19:00 Filmvisning
Fredag 19:30 Första hjälpen vid klätterolycka. Peter Vaher, Narkosläkare
Lördag 19:30 Bankett. Bildvisning från storväggsklättring på Grönland. Erik Massih

För de som så önskar finns också bastu att hyra via receptionen. Rum och Middag bokas direkt via Sjöfallets Fjällanläggning på tel: 0973-40070. Vid frågor ring Björn Sundström, 0702306096
 
Låter Toppen!

Men jag kan tyvärr inte komma! Fast i jobb...

För er som ite vart där tidigare, åk! Stora Sjöfallet och dess omgivningar är nog det mest imponerande vi har i Sverige. Förra årets träff var riktigt rolig med fin klättring och trevligt sällskap samt bra organiserat. Änn en gång, Tack och bock!

Med vänliga hälsningar

Kaj
 
Bumpar tråden, finns fortfarande några platser kvar på fjällanläggningen. Vad gäller programmet så är det preliminärt, och vi kanske kan få in en till "highlight" på en av kvällarna! ;-)

Väl mött
/Björn mfl
 
Finns det möjligheter rigga något topprep för en som inte har klättrat is och räknas till rookie? Iaf första dagen/dagarna för att få upp värmen/rutinen inför någon längre tur i slutet av veckan?

Annars är programmet välfyllt för avgiften man betalar :)

/Joakim
 
Is- och snöläget är bra just nu i Stora Sjöfallet. Väderprognosen har lovat varmt och kanske sol, programmet för veckan är nu klart och ser ut enligt följande:

Onsdag kväll: Klätterfilm!

Torsdag kväll: Förevisning av äldre isklätterutrustning (70-talet!)

Fredag förmiddag c.a 9:00-12:00 Praktisk workshop ute vid Småfallen, prova äldre klätterutrustning och prova nyaste utrustningen från Black Diamond

Fredag kväll: Föreläsning om första hjälpen vid klätterolycka

Lördag kväll: Gemensam Middag och bankett pris 200:- inkl. måltidsdryck. C:a 20:30 Bildvisning från storväggsklättring på Grönland.

Exakta tider och lokaler kommer att anges på informationsblad i receptionen vid incheckning. Välkomna!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.