Inbjudan isklätterveckan Stora Sjöfallet Mars 2003

Gällivare Klätterklubb inbjuder till:

Isklätterveckan Stora Sjöfallet 2003

Onsdag 5/3 - Söndag 9/3 2003

Efter fjolårets succeträff med över 50 deltagare, så har vi glädjen att inbjuda till årets träff. För att möjliggöra mer klättring för dem som reser långväga så kör vi i år träffen som isklättervecka Onsdag-Söndag. Som tidigare kommer tyngdpunkten att ligga på Lördagen med åtföljande middag och eventuellt bildspel/föreläsning på Stora Sjöfallets Fjällanläggning.

Med anledning av träffen har Stora Sjöfallets Fjällanläggning ordnat ett specialpris på boende i dubbelrum a´ 200:- /person och natt exkl linne, alternativt 670:-/person för Onsdag- Söndag. AfterClimb med specialpriser och klätterprat kommer att hållas i baren på fjällanläggningen kl: 18:00 onsdag-lördag. För de som så önskar finns också bastu att hyra via receptionen. Gemensam middag och visning av bildspel från Big-wallklättring i Yosemite är planerad till Lördag 8/3. Rum och Middag bokas direkt via Sjöfallets Fjällanläggning på tel: 0973-40070.

Mer information kommer att finnas på Gällivare klätterklubbs hemsida: http://surf.to/gellivarekk
Det går också bra att kontakta klubbens sekreterare Björn Sundström via E-mail som finns på hemsidan

Gällivare klätterklubb
 
Kul initiativ.

För en som aldrig varit där: Hur långa är turerna? I vilka svårighetsgrader? Vad behöver man ha med för utrustning (utom yxor, stegjärn, sele, hjälm och varma kläder?)

Vore kul med mer info.

Förresten, ett fantastiskt roligt initiativ. Själv älskar jag ju isklättring, men har här i stockholm lite för små möjligheter att utöva det på någon "kul" nivå.b
 
Re: Kul initiativ.

Kotten; sa:
För en som aldrig varit där: Hur långa är turerna? I vilka svårighetsgrader? Vad behöver man ha med för utrustning (utom yxor, stegjärn, sele, hjälm och varma kläder?)

Vore kul med mer info.
.b

Läs gärna mer på vår hemsida http://surf.to/gellivarekk
dessvärre har vi inte hunnit klart med nya vinterföraren ännu(sitter just nu och arbetar med den... , den är klar om 2-3 veckor hoppas vi), men du kan läsa mer om området, klättringen och även gamla förare på följande länkar:
http://www.irf.se/~rick/StoraSjofallet.html
http://toggster.hn.org/kletter/frare.htm
http://toggster.hn.org/kletter/newpage4.htm
http://www.irf.se/~rick/iceclimbing.html

Hoppas dessa länkar svarar på dina frågor, annars är du välkommen att maila mig eller posta ny fråga här!
mvh
Björn sekr GellivareKK
 
Isförare för Sjöfallet finns ute nu...

Förare i pdf-format över isklättringen i Stora Sjöfallet finns nu för nedladdning via http://surf.to/gkk

Ovanstående förare är en förhandversion av den kommande Vinterföraren som kommer att släppas under Sommaren/Hösten 2003, denna förare kommer då också att täcka ett större område.

mvh
BjörnS
GellivareKK
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.