Sajt som visar var det HAR regnat?

Finns gott om information om hur mycket det förväntas regna, men om man vill veta hur blött det är vill man ju ha information om var det faktiskt regnat.

Nån som vet var man kan hitta sådan information?
 
Observationerna ger ju bara en siffra vi den faktiska mätstationen, så det kan vara bra att hänga med på SMHIs radarbilder som komplement också.
 
Vad vill du ha infon till?

Det finns också http://folketsvader.se/senaste-rapporterna som inte har slagit så mycket ännu. Vägverket har ett ganska tätt nät av mätstationer som finns på www men dessa är ofta stängda för service på sommaren för att kunna fungera i vinter.

Privata klimatstationer anslutna till www blir allt vanligare. Vet inte om de finns listade nånstans. www.klart.se har väderkartor med nederbörd som anges både framåt och bakåt i tiden men jag tror att uppgifterna där snarare är prognosmodellens än faktiska mätningar/radaruppgifter.

www.temperatur.nu har bra data men inte nederbörd.

Webkameror kan ge en del i realtid.

Thure
 
Senast ändrad:
SMHI:s observationer var ju rätt data, men lite väl glest mätt... men bästa jag sett, tack.

Vill ha datan främst till att veta om klippan man tänkte klättra på är blöt eller inte...
 
Klippor

torkar upp olika fort beroende på vind, vinkel mot solen, årstid tid på dagen molnighet etc. Vissa klippor är kända för att torka upp snabbt.

Kanske borde klätterklubbar fixa webkameror?? Eller en site dit klätterintresserade kan ladda hem bilder och eller firktionsbedömning från sin smartphone. Ornitologer ligger i framkant vad det gäller snabbt infoutbyte.

Thure
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.