Roselliyxa, grepp?

Hej!

Har blivit tillfälle att inhandla en ny mindre yxa. Jag har kollat in Gränsfors och har känt på deras Outdoor variant som jag tyckte passade bra in på min typ av användning.
Tyvärr är skaftet helt sjukt smalt och jag tror inte deras Vildmarksyxa blir jättemycket bättre för mina händer efter att ha sett jämförande bilder:

http://woodtrekker.blogspot.com/2011/04/grasfors-bruks-outdoor-axe-review.html

Jag har nu spanat in Rosellis R860

http://www.roselli.fi/1/eng/products/RP-L.html

där det ser ut som skaftet skulle kunna ha lite större omfång än Gränsfors Vildmarksyxa? Kan någon bekräfta att detta är fallet? Har tyvärr ej möjlighet att känna på någon av de här två yxorna.
I övrigt vore jag tacksam för andra synpunkter på R860 jfr med GB Vildmarksyxa! Det som får mig att titta åt Roselli mer är att huvudet ser bättre lämpat ut för klyvning, vilket också var min gamla yxas mesta användningsområde.

/M
 
Ett tips är att prova yxan innan köp, kanske är bättre att satsa på en lite större yxa som typ Lilla Skogsyxan. Vill man ha en liten yxa med större grepp kanske Kubben är mer passande.
 
Jovisst är det alltid bäst att prova först. Har även sett lilla skogsyxan, men den blir för stor för mina behov. Min gamla yxa var också i 35-40cm segmentet och jag gillar verkligen den storleken, en Estwing campingyxa var det btw.

/M
 
wetterlings slår även jag ett slag för (har säkert 30 st SA-W) men bara 2 gränsfors. de yxor jag använder kommer alla från SA-W
men det är ju samma koncern nu för tiden...

BZ/
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.