• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Pulkor, vart finns dom?

Hej
Jag undrar om ngn vet några butiker som säljer pulkor har letat men bara hittat ett ställe.
Vart får man tag i pulkor till sin vinterfjälltur?
 
Någon som sett några militärpulkor som överskott i år någonstans?

Pulkor har jag för övrigt sett hos globetrotter.de och sportsnett.no (den senare dyr ibland)
 
Tysk plast

Tycker du att de svenska och norska fabrikatens pulkor är för dyra och inte orkar göra en själv så kolla denna tyska plastpulka: http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=qi_70001&k_id=0818&hot=0
"Paris, the expedition sled"

Jag har själv en sådan och den fungerar bra även med tung packning. Det finns inga skacklar av samma fabrikat men man kan ju köpa andra eller snabbt göra egna med lite rep och två aluminiumrör man trär repet i. Rören är till för att hålla mot pulkan så att den inte kör på dig i nerförslut. Det finns metall öljetter att fästa repen i, tex med en liten karbinhake. Det finns också små hål att fästa ett kapell i, men jag kör med en stor väska som jag bara lägger i pulkan. Ovanpå surrar jag snowboarden. Jag har ingen speciel sele utan fäster skacklarna i min Haglöfs Tight. Det funkar men det är nog smidigare att ha en ryggsäck med kraftigare avbärarbälte. Många skidåkarsäckar har bra avbärarbälte samt att de är små och lätta.
En riktig pulka håller säkert längre men priset på denna är lågt. Gör man bara en eller ett par längre turer per vinter så håller den säkert flera år.
 
Mitt lilla hemmabygge består av finsk barnpulka, elrör med rep i samt enkla spännband som håller lasten på plats. Enda abret hittils är att den plöjer lite framtill och därför måste lastas tungt ( men det gäller tydligen paris också ) eller så kan man sätta fast kapell framtill som skyddar mot snöintag. Kostnad cirka 200 kronor för material.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BYBG3FVBxBA"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BYBG3FVBxBA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
[Ändrat av öringen 2007-01-21 kl 23:36]
 
conntfrt; sa:
Hej
Jag undrar om ngn vet några butiker som säljer pulkor har letat men bara hittat ett ställe.
Vart får man tag i pulkor till sin vinterfjälltur?
Tja, det beror väl på var du bor? Bor du t.ex. i Dalarna så kan du köpa pulkor direkt från Segebaden i Hedemora, alternativt från en frilusftsbutik likt Cykel och fjäll i Falun.

I annat fall har du ju fått många bra tips på internetbutiker vilka saluför pulkor.

Be careful out there /Joel
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook