• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Norge, nära Karlstad, Oslo med barn?

Jag blev lite inspirerad av att åka till Norge lite spontant i veckan och sova i tält/vandra med man och vår fyraåring. Vi är inga jättevana friluftsare men har sovit i tält och vindskydd i Bergslagen med sonen och varit på en del dagstrippar. Nu började vi prata om hur svårt det skulle vara att ta bilen till Norge (vi bor i Örebro så jag antar att vi lättast åker över Karlstad?) Det skulle vara skönt att hitta ett ställe dit man kan ta bilen hyfsat nära <1 km) och upprätta ett basläger varifrån vi upptäcker naturen, lagar mat på trangiaköket och tältar en natt. Har ni några tips på var vi kan bege oss för att få en naturupplevelse utan att det blir för långt/svårtillgängligt? Något annat man bör tänka på? Är mycket för att planera men det skulle vara häftigt att kunna göra något spontant. Tacksam för svar // Rallarrosen
 
Skall man åka så kort som möjligt så kan ju Oslofjorden (hela vägen från Oslo ned till Svenska gränsen), eller om man i stället vill se lite berg Trysil (inte via Karlstad dock!)
 
Oslofjorden kanske inte är så dum för en nybörjare, finns det många ställen att slänga upp tält natursskönt? (Har inte varit i Norge än) eller är det bättre att bo på camping?
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!