Navman BT 4400

Är det någon som har erfarenhet av Navman BT 4400 GPS med andra program än Navmans "egna"? Det verkar som 4400 fungerar bara med SmartST och MemoryMap/Pocket Navigator. Har själv provat 4400 mot LMs MapMate och GPSDash utan att få det att fungera. MapMate visar bara "Connection lost" varje gång jag provar. GPSDash visar ingenting. Kan detta bero på 4400s batterisparfunktion som stänger av sändningen/blåtand i små regelbundna tidsintervaller? Använder 4400an mot ipaq 5550.
 
Samma fel som med SmartST Pro och Navman 3400?

Detta gäller för Navman 3400.

SmartST Pro är konstruerat så att programmet förändrar kommunikationen ut från GPS-mottagaren (3400). Problemet är att SmartST Pro inte återställer kommunikationen när det avslutas.

För att GPS-mottagaren (3400) ska fungera med andra programvaror, t ex OziExplorer eller Fugawi, måste man efter att ha använt SmartST Pro göra en manuell återställning av parametrarna med ett litet program som heter GPSInfo. GPSInfo finns att ladda ner från Navman på http://www.navmanusa.com/support/downloads/downloads_GPS3450.html

Ladda hem och följ instruktionerna noga. OBS att GPS-mottagaren (3400) inte ska vara ansluten när du installerar GPSInfo.

Installera och kör GPSInfo och välj Options/set Default.
 
Navman BT 4400 får ingen kontakt med GPSInfo heller. GPS Info visar bara ett felmeddelande att ingen gps är ansluten. Har försökt med både ppc och gps från scratch. Det är kanske inte så konstigt eftersom GPSInfo är gjort för en helt annan gps och ett annat operativsystem (ppc 2002 men ej för ppc2203) samt för en helt annan teknik och inte blåtand.
 
Hittade Winfast Navigator/CE Monitor på den här länken http://www.pocketgps.co.uk/downloads.asp Med programmet får jag kontakt med Navman BT 4400 och kan göra en mängd olika inställningar. Tyvärr så finns det ingen bruksanvisning till så det är lite svårt att veta vad man törs göra. Har någon erfarenhet av WF/CE Monitor och dess möjligheter?

Programmet är lite svårt att installera men genom att kopiera rätt cab-fil till pocketpcn och köra cab-filen där gick det bra
 
LM har uppdaterat MapMate och nu fungerar programmet med Navman 4400. Synd bara att LM inte informerar sina kunder om detta. Av en ren tillfällighet så provade jag att ladda hem MapMate igen och först när "spara-fil-uppmaningen" kommer upp ser man att det är en ny version. Svagt!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.