Mat utan gas/spritkök?

Någon som har tips på mat om man ska ut och paddla några dagar, det är stekhett och råder eldningsförbud? Har visserligen överlevt på vatten, baguette och nutella i flera dagar förut, men det är inte gott.
 
Mjukkonserver och värmepåse? Konserverad skinka kan gärna ätas kall. Liten kylbag kanske ryms med om man paddlar. Ost och salami håller ett tag i den. Frukostpåsar med frystorkat kan gärna blandas med kallt vatten. Mjukost i tub?
 
Vi la om rutten så det passar med stugorna och tog med Thermos. Men det lär bli trångt i stugorna för att få sitt vatten😁. Imorgon drar vi.....
 
Tack Lappen69 och gy för svar. Fantastiskt bra pdf, ska nog komma på något annat än baguette och nutella 😊
 
Ceviche

Ta med ett gäng citroner eller lime. Får du fisk så kan du tillaga den med dessa. Googla på "Ceviche" för olika recept.
 
Står på 24hourmeals hemsida att värmepåse inte funkar för frystorkad mat. Varför?
Har svårt att förstå varför det inte skulle värma en påse frystorkat med tillsatt vatten, förutsatt att den ryms i värmepåsen. Förklara för mig, som aldrig använt en sån värmepåse.
 
Står på 24hourmeals hemsida att värmepåse inte funkar för frystorkad mat. Varför?
Har svårt att förstå varför det inte skulle värma en påse frystorkat med tillsatt vatten, förutsatt att den ryms i värmepåsen. Förklara för mig, som aldrig använt en sån värmepåse.

Mjukkonserverna är inte helt torkade, så de behöver bara ligga i varmt vattenbad en stund för att bli genomvarma.

Frystorkat ska dra i kokande vatten 5-10 minuter. Värmepåsarna har helt enkelt för låg effekt för att värma både vattnet i ytterpåsen och vattnet som måste tillsättas i påsen med frystorkat.
Det funkar ju givetvis, men det blir nog en del hårda klumpar.
 
Värmebrist.

Står på 24hourmeals hemsida att värmepåse inte funkar för frystorkad mat. Varför?
Har svårt att förstå varför det inte skulle värma en påse frystorkat med tillsatt vatten, förutsatt att den ryms i värmepåsen. Förklara för mig, som aldrig använt en sån värmepåse.

Främst för att det inte blir tillräckligt varmt.
Matportionen blir ca 50 - 55 grader varm med värmepacken.
Den håller värmen en god stund.
Men detta är inte varmt nog för frystorkat.
Dessutom ligger detta på gränsen ur matsäkerhetssynpunkt.
Om maten man värmer inte är bakteriefri (helkonserv) kan man råka ut för matförgiftning.
Man kan värma en liten konservburk (tex bullens pilsnerkorv) till ättemperatur.
Eller då den avsedda våtkonserven.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips