Måskonåiveglaciären, Skraahpetjåhke och Dålkoetjåkhe

Förslag till fjällens betvingare

Det är väldigt exklusivt att besöka Måskonåiveglaciären, och när en vandrare uttrycker en sådan önskan, måste han/hon få all vägledning som är möjlig att ge.

Mitt förslag bygger på ett bildmaterial, och ser ut på följande sätt utlagt som en röd linje på Fjällkartan. Väl vid glaciären uppstår två valmöjligheter, dels ett sydligt och ett nordligt alternativ. Har man tur tränar Anja Pärson slalom på den nordliga sluttningen. Men för att komma ner i Måskoesvaajja, måste fjällstupen följas ganska långt österut. Där finns en dalgång, som inte kräver bergsklättring. Annars är det nog klättring som gäller för att komma ner i M-vaajja på andra ställen.
Gammalt inlägg, men rutten på den där kartan ser mycket intressant ut! Någon som har varit i området?
 
Var där 2016, mycket vacker plats. Skulle va kul att se hur det ser ut nu 2023! Skrev ett blogginlägg om en blixtvisit där...
 
Kul och tack för att du delade med dig! Var startade ni ifrån på denna dagstur och ungefär hur lång tid tog det?
 
Kul och tack för att du delade med dig! Var startade ni ifrån på denna dagstur och ungefär hur lång tid tog det?
Åh, det var en del av en veckolång tur i området. Första natten tog vi i anslutning till Kungsledens start i Hemavan, och andra en bit upp i Viterskalet. Sen gick vi förbi Måskonåive och vidare förbi Norra Syterglaciären innan vi slog läger för tredje natten någonstans öster om Sytertoppen.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Weranda Bilder på Måskonåiveglaciären? Fjällvandring 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.