• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Långfärdsskridskor till barn

Gamla slalompjäxor

Det är inte så smidigt med skor som sitter fast på skridskon när man åker långfärd, här finns en annan modell, som jag inte provat:
https://www.addnature.com/zandstra-easy-glider-barn-M578619.html?dwvar_M578619_9=150332
När mina barn var små så hittade jag bra skridskor på addnature, vi köpte billiga, smidiga slalompjäxor på second hand och bytte storlek vartefter de växte. När slalompjäxorna blev för stora för skridskorna skaffade vi löshälsskridskor, jag tror de minsta pjäxorna vi hittade var strl 36.
 
En åtta eller tioåring kan ha korta löshälsskridskor. Alternativt om du letar gamla kängor och långfärdsskridskor på loppis.

Thure
 
Hej och tack för svar och tips. Jag har kollat på riktiga skridskor typ isvidda men vet inte vilka kängor hon behöver till, om hennes vanliga vinterkängor duger eller är för mjuka...
 
Längpjäxor?

Varför inte ett par längdpjäxor. Dagens bindningar är väldigt stabila trots att hälen är lös. Sen ett par korta långfärdsskenor med passande bindning.
 
Längdpjäxor NNN

Mina barn har kört på sina längdpjäxor och kortaste modellen av långfärdsskridskor från att de var 8 år. Skenorna räcker i längd så många år att dem kostnaden blir försumbar. Pjäxor byter de ju ändå varje år. De första åren har de haft kombipjäxor men från ca 10 år har vi kört bara skejtpjäxor eftersom de ändå har både skejt och klassikt hemma.

Hälsningar

Tommy
 

Logga in