Länstrafiken Norrbottens fjäll-linjer, återbetalning, spontan-åkning?

Hittar ingen info på LTNs hemsida och kundtjänst är stängd på midsommar, så...

Om man köper en kombinerad tåg och bussbiljett via SJ, säg t ex Stockholm Ritsem, och den är återbatlningsbar - gäller det även bussen Gällivare-Ritsem? Eller får man en obehaglig överraskning där man vaskat sin femhundring i bussbiljett och endast tåget är återbetalningsbart?

Om man köper biljetten iförväg via LTNs hemsida så verkar de inte vara ombokningsbara/återbetalningsbara vad jag kan se.

Hur brukar det se ut på fjälbussarna, brukar de bli fullbelagda eller brukar det vara helt lugnt att hoppa på spontant?
 
Länstrafikens biljett är inte omboknings-/återbetalningsbara även om de är del av en resplus-biljett, så du tappar denna pengar om du ändrar dig.
Enda fördel med resplusbiljetten är med förseningar där du får hjälp med att komma fram till Ritsem utan merkostnader (om det för exempel krävs övernattning eller taxi...).

Visst kan bussar ibland blir fullt, men de brukar ordna en buss till om det blir för många personer som vill åka med - och de har ju koll ifrån de som har redan bokat biljett, därför tror jag att de kan ordna det i "kort" tid på vägen till fjälls.

Henning
 
Brukar själv alltid resplus då det av olika skäl kan strula med nattågen. På pappersbiljetternas tid gick det alldeles utmärkt att hoppa på nattåget en dag för tidigt. Fanns det inte plats i liggvagn skrev konduktören upp en på kölistan och så fick en vänta i sittvagnen tills det blev en lucka. Dä orna sej alltid!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.