• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Ladda Nikon AW100 i fält.

Jag har en Nikon AW 100 och funderar på att skaffa en solcellsladdare (Powertravellers Solarmonkey Adventurer) för att ha till mobilen och kameran. Men nu blir det ett litet problem, Nikon kameran kan inte laddas via USB sladd direkt in i kameran utan batteriet måste laddas i 220v laddaren.
Finns det någon laddare med USB anslutning som kan ta Nikon batteri (Nikon EN-EL12) eller hur gör jag.
 
Ett extra

batteri att ha i kameraväskan tycker jag är ett nödvändigt tillbehör till alla digitalkameror.

Kan räcka med det vid upp till nån veckas tur utan elnät.

Thure
 
Jag brukar ha två extra batterier med mig till kameran så jag har marginal även på en längre tur. Väger mindre och är mindre krångligt med några extra betterier än att bära runt på solcellsladdare mm;)
 
Extra batteri är absolut nödvändigt och något som jag har från och med idag, plus att jag köpte universalladdaren från Batteriexperten.
Den fungerar klockrent då laddstiften/ kontakterna är justerbara så de passar olika sorters batterier.
Jag stoppade i det nya batteriet i laddaren och anslöt till USB´n på datorn och det tog ca: 2 timmar till fullt. Jag räknar med att det kommer att ta lite längre tid med solcellsladdaren men vad gör väl det.
Anledning till att jag letade efter en lösning för att ladda kameran är för att jag kommer gå det Gröna Bandet nästa sommar, det blir en tur på nio veckor så det skulle behövas en himla massa extrabatterier att släpa på.

/Dennis
 

<% if (false): %> <% endif %>