knickers

Har gått flertal tält o stugturer iförd långbyxa. Blev med knickers för några år sen och har inte fjällvandrat sen dess, men nu är det dags och mina älskade knickers ska följa med på fjällvandring, eller...
Ni som vandrat i knickers i fjällvärlden, hur är det? Hemma i skog och mark funkar det ypperligt men vet inte hur det är uppe på kalfjäll med blåst, regn, kyla, sol, ris, snår, lera... Vore inge bra om man upptäcker att det skulle vara bättre med långbyxa mitt ute på fjället med dygnspromenad till närmaste värmestuga.
 
Knickers är mitt favoritplagg för vinterturer men på sommaren går de bort pga myggen. De biter tvärs igenom stumporna!

//Bengt
 
Det är nog helt hur och var man vandrar. Jag har rejält förstärkta nederdelar på mina brallor och uppskattar det. Dessutom kan jag dra remmar hårt runt vristerna och klara snabba vad. Om du går så sent att det garanterat är myggfritt så är det ju risk att det blir runt 0:an istället. Skulle nog inte ta knickers men har inte testat.

Skottsäkra upp till knäna och jag tycker det är super på ripjakten då man går mycket i ris:
klattermusen_megin_black.jpg
 
I kombination med ett par Gaitors funkar knickers utmärkt. Blir det blött, snårigt eller för mycket mygg kan du enkelt knäppa på dem.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...