Karta över Muddus?

Har också läst detta. Tänkte om någon hade praktisk erfarenhet och kunde fylla i hur det är - om stugorna ofta är upptagna eller om de går att låsa när man väl ska övernatta och liknande? Gäller detta isf alla stugor i parken? Någon som kanske också har en bild inifrån?

Låsa inifrån ska man inte göra, då kan ju inte senkomna vandrare/skidare komma in. Alla ska ju förstås få komma in i värmen, om man så måste sova på golvet.
Stugorna i parken är väldigt olika. Några är stora och ganska nya, som en fjällstuga invändigt ungefär. Några är små, slitna och inrökta.
När vi var där i mars var det väldigt olika med folk i stugorna, en natt var vi sju stycken, en natt var vi bara två. Är man orolig att inte få plats kan man sikta in sig på de större stugorna, de har extrasängar och golvplats. I de minsta stugorna kan jag tänka mig att det blir jobbigt om man är många. Mellan några av stugorna är avstånden beskedliga, så man kan gå till nästa stuga om en stuga är full. På andra ställen är det längre emellan.
www.laponia.nu finns bra information om stugorna och hur många bäddplatser de har.
 
I somras pratade vi med ett par killar som brukade vandra muddus ofta. Norra slingan, som vi gick, var enligt dem väldigt sparsamt besökt. De flesta väljer att gå södra rundan, och de allra flesta går bara till muddusfallet med omnejd.
Vi gick i sista veckan i juli och träffade bara på två grupper om två personer, om man räknar bort muddusfallet.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.