Jakten på Seltons kikärtsmjöl

...eller något annat märke, som i likhet med Selton garanterat är gjort på kokta kikärter? Nätbutik går bra, fysisk butik får helst finnas i Malmö/Lundtrakten.

Syfte: lat genväg till ”torkad hummous” för fjällbruk.
Har man kikärtsmjöl gjort på kokta kikärter, kan man hoppa över hela proceduren med blötläggning, kokning, mixning och torkning av kikärterna, och bara blanda mjölet med tahina, alt. något nöt- eller mandelmjöl – men hela vitsen med hummous är ju att man slipper kokning på fjället, och då kan ju inte kikärtsmjölet vara rått.

Seltons kikärtsmjöl är kokt (jag har frågat), men jag hittar det inte längre i någon affär i Malmö/Lund-trakten och tillverkaren själv har ingen koll på detta. Det finns fler fabrikat (Sevan m fl), men där går det inte att få reda på hur mjölet är gjort.

Tips mottages tacksamt!
 
Går det inte att rosta kikärtsmjöl gjort på eventuellt okokta kikärtor? Man finner många recept på torra kikärtor, som rostas 15 min och sedan mixas till mjöl, men i de flesta fall används väl det mjölet till tillagade maträtter.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Visst går det, men spar ju inte lika mycket jobb :)
Man får också dras med ett större innehåll av fytinsyra i slutprodukten; inget jätteproblem men onödigt om man kan slippa, det finns redan onormalt mycket i min nöt- och fröbaserade matsedel och jag har tendenser till järnbrist.
 
Sellton verkar ha sitt kontor ganska nära Malmö. Konstigt att de inte har koll på butiker, eller kan sälja själva.

Skickat från min MotoG3 via Tapatalk
 
Sellton verkar ha sitt kontor ganska nära Malmö. Konstigt att de inte har koll på butiker, eller kan sälja själva.
Tycker jag med, men mer än så får jag inte ur dem:
Sellton sa:
Svårt att säga vem som har. Jag kan inte hitta någon butik nära dig som har det. Men du kan alltid be din butik ta hem det. Butikerna brukar lyssna på sina kunder. Kikärtsmjölet har varit borta en längre tid men är nu tillbaka.
Det kan gärna vara något annat fabrikat, bara det är gjort på kokta kikärter. De jag hittar i diverse invandraraffärer i Lund har inte sådant (och knappt något annat) skrivet på paketen.
Googlesökningar har inte fallit ut bättre.
Sevan har jag också mailat men inte fått något svar.

Det är alltså först i detta läge jag vänder mig till ärade Utsidanmedlemmar, som ju vet allt :)
 
Godmorgon.
Kontakta din lokala Ica butik och kolla om de kan få hem den.
Ica maxi i Örebro får in den i slutet på nästa vecka. Frågade för skojs skull och det var ingå problem att ta hem, om de finns på lager.
Om det skiter sig för dig så kan jag kan jag skicka ett par förpackningar till dig.

Ekobutikerna i Örebro har kikärtsmjöl från bauch(stavning?!) men jag vet inte om de är kokta.
 
...
Syfte: lat genväg till ”torkad hummous” för fjällbruk.
Har man kikärtsmjöl gjort på kokta kikärter, kan man hoppa över hela proceduren med blötläggning, kokning, mixning och torkning av kikärterna, och bara blanda mjölet med tahina, alt. något nöt- eller mandelmjöl – men hela vitsen med hummous är ju att man slipper kokning på fjället, och då kan ju inte kikärtsmjölet vara rått.

Lite OT; Jag har själv funderat på att ta med hummous på fjället, men eftersom det blöta består av olivolja (när jag gör iaf) så ser jag ingen viktbesparing i att inte ha med en färdig vara, såvida det inte är hållbarheten. På din beskrivning verkar det som att du bara har tahine för att gegga till det.

Beklagar att jag inte tillförde nåt i själva frågan.
 
Köpte salta torrostade kikärtor av märket Delian billigt på matsmart.se i våras som jag tänker att jag ska mosa och använda till hummous nästa gång jag drar till fjällen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips