• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Isklätterkurs runt uppsala?

Vill börja med isklättring! Känns dock säkrast att göra det på ett lite säkrare sätt en att bara börja...
Vet ngn om det finns ngn kurs i uppsala trakten eller kanske ngn annanstans som är vär att ta?
 
Kurs med Kurt...

Det finns nog inte många kurser som går här nere i söder men Friluftsfrämjandet i Sthlm eller Uppsala brukar göra några turer norröver varje vinter. Jag var i Älvdalen med dem förra säsongen och det var en bra introduktion...
 
jonsa; sa:
Vart får jag tag på kurt?
Nåt slags skoj? "På kurs med Kurt" var väl ett TV-program för en massa år sedan.

Vad som inte är så skoj är att klätterverksamheten i Friluftsfrämjandet i Uppsala i praktiken har upphört. Det finns vissa planer, men mest att upprätthålla "prova-på". Håll koll på vår hemsida. Blir det något så står det där. Just nu är sidan inte så aktuell efetersom vi är mitt mellan "grön" och "vit" säsong.

http://www.frilufts.se/uppsala/

Uppsala klätterklubb
http://www.come.to/ukk

Per
 
Jag ville gå en kurs förra året så jag kollade med SKK, men de hade inget men sa att jag skulle ringa direkt till någon instruktör och komma överens om något. Jag gick därefter en kurs för Thomas Weber som jag tyckte var väldigt bra. Det var 2 dagar i Klövsjö för ca 2000kr tror jag.

Det finns en lista över instruktörer här på utsidan men den ser lite konstig ut:
http://www.utsidan.se/klattring/kurser/lista.htm

Kolla även klättringsavdelningens kurssida dör det finns lite andra användbara länkar.
http://www.utsidan.se/klattring/kurser/index.htm

Lycka till.

/U
 
kurs med kurt

På kurs med Kurt var ett fantastiskt tv-program i början på 80-talet, handlingen var som så att Kurt hade en båt som var rund med en motor i mitten, den här båten försökte en ond och rik direktör (varför görs inte sådana program längre?) hela tiden få sina vantar på men den ärliga Kurt vann alltid, och i slutet när han vunnit satt Kurt i sin runda båt och körde runt runt runt. Om jag inte minns fel spelades Kurt av en skåning som är med då och då på tv.

detta var kanske "lite" utanför ämnet och isklättringskurser vet jag inget om men man bör upplysa dessa åttitalister om ett stort kulturarv ;)

/Martin
 
Jag är också interesserad av att lära mig isklättring. Så om det är någon som lyckas övertala någon instruktör att köra någon kurs så hänger jag gärna på.
 
Jag tycker också det låter intressant - vet inte vilka förkunskaper som skulle krävas iofs (jag började väldigt nyss med klättring), men om man kan börja från scratch är jag också intresserad.
 
Is & snö i Kebnekaise

Hej!
Kan varmt rekommendera kursen Is & Snö i regi av Kebnekaise fjällstation. Där får man lära sig grunderna i is- och snöklättring och min uppfattning är att kursen ger en god grund för fortsatt isklättring.

Mvh,
Petra
 
Kebne...

Gick Is och snö uppe i kebne förra året.
Var faktiskt väldigt bra..

Kan starkt rekomendera den...

Jag vill gärna klättra mer is men behöver övertala
någon kompis att det är skitkul !!

/Peter
 

Liknande trådar

Logga in