• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Hedin. Fortsättning följer.

Det är ju fortfarande bara påståenden från "vittnets" sida.
Detta "vittne" kan ju precis lika gärna själv vara mutad för att ta tillbaka sina tidigare uppgifter.
 
Det börjar väl bli lite väl många vittnen som tar tillbaka sina utsagor nu i detta mål..? Ungefär som i maffiarättegångar och i mål mot organiserad brottslighet. Om det finns stora pengar i bakgrunden så finns det stora möjligheter att påverka människor, antingen med mutor, hot eller våld.
 
Som jag nämnde i den andra tråden, polis och åklagare lutar sig sällan på enbart vittnesutsagor, just eftersom alla vittnen kan ljuga.

Vid en rättegång krävs det flera oberoende och samstämmiga vittnen eller teknisk bevisning för att fälla nån. Enskilda vittnesutsagor och rena erkännanden tillskrivs normalt inte särskilt mycket vikt (dock finns det ju exempel på haverier där det skett, t.ex. Quick).

Visst, i det här fallet kan det vara fråga om ett haveri av den typen, men det är inget som går att avgöra utifrån de knapphändiga uppgifter som förekommer i media.
 
Varför skulle Hedin få någon att vittna falskt mot honom och sedan dra tillbaka det?
Det finns ingen rimlighet i att det skulle förhålla sig på det sättet.
Rättsligt ser det också ut som han redan kommer att bli helt friad. Varför ska han då riskera att behå ett brott genom att få någon att ljuga i efterhand. Så agerar inte en rationell individ.

Troligen är det som det brukar vara. Den enklaste och mest troliga versionen är den sanna. Tragiskt då den individen tyvärr inte var helt psykiskt frisk. Hoppas det reder sig för vederbörande.
 
Varför skulle Hedin få någon att vittna falskt mot honom och sedan dra tillbaka det?
Det är det väl ingen som påstått heller?

Det kan ju lika gärna vara tillbakadragandet som är en lögn, men det ursprungliga vittnesmålet sant? Hedin kanske hotat eller mutat vittnet att ta tillbaka sin utsaga?
 
Det är det väl ingen som påstått heller?

Det kan ju lika gärna vara tillbakadragandet som är en lögn, men det ursprungliga vittnesmålet sant? Hedin kanske hotat eller mutat vittnet att ta tillbaka sin utsaga?
Visst det finns den möjligheten också, vilket jag också skrev om. Det känns inte sannolikt, det vore direkt dumt av hedin att hotat eller mutat denna person till att ta tillbaka sitt vittnesmål genom att påstå i efterhand att denne vittnat falsk.
Hedin var redan släppt och åtalet släppt (fortsatt misstanke är i princip likamed ingenting alls). Då är det direkt dumt att begå ett övergrepp i rättsak. Det är ett rätt allvarligt brott och varför begå det när det inte behövs?
 
JAg rekommenderar er att läsa om utsidans syfte här
https://www.utsidan.se/cldoc/about.htm

Jag tycker inte att någons eventuella skuld till jaktbrott faller inom ramen för utsidans syfte och ber er därför att föra denna diskusison någon annan stans.
På flashback är det högt i tak.

/Patrik
 
Soppan blir bara värre och värre... Helt overkligt.

En förundersökning har inletts om tjänstefel har begåtts av två poliser som arbetat med misstankarna mot företagaren Karl Hedin och fyra andra män hösten 2018. Misstankarna gäller att bevis, på polisens uppmaning, kan ha placerats ut inför en husrannsakan.

https://svenskjakt.se/start/nyhet/p...anstefel-i-hedinfallet-forundersokning-pagar/
Jag håller med dig! Det kom ju lite igår också!

"Inget augustiåtal mot Karl Hedin
PREMIUM
Karl Hedin och övriga misstänkta i det så kallade Västmanlandfallet får vänta på beslut om åtal, eller om förundersökningen ska läggas ned. Något beslut i augusti blir det inte.

Miljöåklagare Lars Magnusson har tidigare sagt att ett beslut om han ska väcka åtal eller lägga ner förundersökningen mot de han misstänker för att ha jagat eller förgiftat varg i Västmanland skulle komma under augusti månad.
Senast i den här artikeln på Svenskjakt.se.

Nu säger Lars Magnusson till Svensk Jakt att det inte blir något beslut idag, den sista i månaden. Han ”hoppas verkligen” att ett avgörande kommer under den här veckan.
– Det kommer att meddelas på Åklagarmyndighetens hemsida, säger Lars Magnusson."

Artikeln är kopierad från Svensk Jakts webbupplaga.
Här har du en hel tråd att läsa i ämnet från ett jaktforum.
Hur många sköna skattemiljoner har den här utredningen kostat oss skattebetalare???
Vad kommer Hedin & co begära i ersättning för tiden dom har suttit häktade m. m.?
Lika låg nivå som Åse Scholutz utredningar. :(