Fisk

  • Trådstartare gunnar@engtech-lkpg.se (Gunnar)
  • Start datum

gunnar@engtech-lkpg.se (Gunnar)

Gäst
Enkla och goda recept på fisk efterlyses.
förutsättningar enl nedan:
endast "vanliga" kryddor, nyfångad fisk, öppen eld eller kök typ trangia.
Och sista frågan, vilket blir godast, i Aftonbladet eller i Expressen?
Hälsningar
 

per_folkesson (Per)

Gäst
Grava kanske?

Själv gravar jag gärna ädelfisk när jag är ute på fjället. Enkelt och praktiskt, ta bara med kryddblandning och en kraftig påse, sen får fisken ligga och gotta sig ett par dygn (ca 2-3) i ryggsäcken. Recpet på kryddblandningen finns säkert i kokboken, men det brukar vara något i stil med "lika delar socker och salt plus lite dill och vitpeppar, filea och lägg köttsida mot köttsida".


Lycka till!
/Per
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips