Bike Bags. Bästa val?

Skall cykla MTB i Pyreneérna i en vecka. Full packning rätt ut på fjället !! :)

Blir nog j...ligt jobbigt men kul. Funderar över hur att packa. Skall jag ha vanlig rygga eller kanska en sån där cyckel väska att hänga över mittstången (lixom...) ? Funkar det med styrstångsväska när det börjar skumpa?

Har du någon erfarenhet av något liknande?

Skall ut och test cyckla på Hammarbybacken med rygga snarast...

Petter
 
väskor !

Hej !

Tycker själv att det kan bli ganska besvärligt att cykla med styrstångsväska när det blir lite mer tekniskt eftersom den skymer sikten fram över. Vet inte hur mycke saker du ska ha med dig men det finns relativt strora väskor man hänger under sadlen Ortlieb har en ganska stor som desutom är vatten tät. Annars skulle jag nog rekomendera en ryggsäck antingen en vanlig med bröst och midje rem eller en av camelback typ som även har stuvningsutrymme.

Ps låter inte så dumt att susa runt i bergen ett tag Ds

 
Sikten...

framåt tänkte jag inte alls på. det är ju helt sant, inget vidare att inte se "spåret". Var ute idag i hellas. Det är verkligen otroligt viktigt att hitta rätt väg mellan stenar och rötter.

Är det någon som har sett var man kan köpa sådan väska som man hänger över mittstången. Finns det någon affär i stockholm eller på nätet som har mycket väskor?

Petter
 
Ryggsäck!

Om du skall köra i obanad terräng är det ryggsäck som gäller. Möjligen en liten styrstångs väska eller liknande där bak. Är det den spanska eller den franska du skall till? De skiljer sig nämligen en del.
Cyklade Barcelona-SanSebastian -93(?) och blev överraskad av den branta terrängen. Med fullpackning i cykelväskor försökte vi ta oss upp på några toppar men det höll på att sluta illa fler gånger än en. Till och börja med försvann den på kartan utritade vägen plötsligt vid foten av ett pass mellan två toppar. Svår klättring släpande på utrustningen uppför branta betesmarker följde. Vatten-reservoaren uppe vid toppens fot visade sig vara en dypöl och på andra sidan stupade det rakt ner. Med några deciliter vatten kvar tog vi oss ändå ner på andra sidan. Växtligheten i denna ravin utgjordes av en tät vägg av taggiga träd och buskar. Släpade oss fram i en stenig bäckfåra men fick sedan krypa fram på alla fyra på vad som av klövavtrycken verkade vara en stig för vildsvin! I Baskien stänger allt tidigt så när vi utsvultna kom ner till en by vid 12-tiden var det närmast omöjligt att hitta mat. Människor är dock lika fantastiska som landskapet, så det ordnade sig till slut.
Lita aldrig på Spanska kartor! Många vägprojekt som saknat pengar har ritats ut men aldrig slutförts.
Ska du klättra gäller samma sak med klätterförare över lederna.
Lycka till!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.