Atomic BETA RIDE 9.22 HYPER CARBON SUPER LIGHT (puh...

Ok...längsta produktnamnet i all ära men är det nåt att skruva kabelbindning på?

Det är det som är frågan...

Skidan har ju ansenliga dimensioner (110/72/102) så den lär ju flyta bra i pudret, men det är (tyvärr) inte alltid man håller till där!

Har någon några erfarenheter av denna (i och för sig habegärsframkallande) skida, så kommentera gärna ett par rader...

Idag snöar det i Luleå...

Mvh Jonas
 
Beta Ride

Hej!
Går själv och grunnar på att köpa denna skida som telisskida. Den verkar vara utomordentligt trevlig. Att den dessutom är lätt gör inte saken sämre.

Känner ingen som haft den som telisskida men har ett flertal kompisar som körde den med diamirbindning förra året och som var mer än nöjda. Det är klart, vill man ha en riktigt pistklippare finns det väl skidor som är snabbare kant till kant men jag tror det skulle kunna vara en trevlig allroundskida. Annars ser årets Elan-modeller fina ut, motsvarande förra årets Spitfire och X2000. Till i år ska dessutom belagen vara bättre. Även dessa är feta, lätta skidor som funkar alldeles utmärkt som telisskidor.

Håll ut, det är inte länge kvar
 
Beta Ride 9.22

Jag var med och provåkte nya 9.22 med telisbindning på Friluftsfrämjandets skidtest i våras.
Den fungerade alldeles utmärkt; stabil, lugn och lättåkt. Lite wobblingstendenser fanns i mycket hög fart på hårt underlag (det gällde f.ö. alla telisskidorna), troligen delvis pga den låga vikten.

Normalsnabb för bredden kant till kant. Ingen kortsvängskanon precis, men utmärkt i medel till långa svängar. Mycket bra offpistegenskaper.

Tunga, kraftfulla åkare uppfattade skidan som lite vek.
Medelåkarna tyckte att den var lättåkt och stabil.

9.22 passar utmärkt som telisskida och har bra allroundegenskaper. Den svarar lydigt och utan överraskningar. Med hyfsad teknik och lite laddning blir den riktigt rolig också.

Ulf Johansson
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.