Animerad grafik över Vätternrundan 2003

Testa http://medlem.spray.se/videtunet/Bildspel_VR03.pps för ett bildspel som visar var varje enskild cyklist befann sig under VR03.

Några kommentarer:
Blå färg för dem som startade tidigt (dvs före 2:50) och röd för dem som startade sent (2:50 och senare).
Åkarens position har interpolerats utifrån de "inofficiella" resultatlistorna. I de fall tider saknats har även de interpolerats. Ingen hänsyn har tagit till ev depåstopp, jämn fart mellan loggade tider har antagits.
Man kan tydligt se den hopklumpning som sker på Vätterns västra strand lördag förmiddag då de sent startande kommit ifatt de som startade tidigt. Kuriosa: man kan även se effekterna av avstängningarna i Karlsborg varje hel timme, det blir ihopklumpningar mellan Hammarsundet och Motala med timintervall under lördag em/kväll.

Tänk vad man kan göra med Excel...

/Raymond
 
VR03-simulering

Så är det kanske...

Det tog i och för sig inte så lång tid att göra. Jag var lite sugen på att se om man kan göra enkla simuleringar med saker som rör sig längs linjer (t ex Waxholmsbåtar eller flygplan) och varför inte kombinera nytta med nöje ;-)

Dessutom ser man ihopklumpningen när de snabba når de långsamma, mellan 09-12 är det tämligen tjockt mellan Hjo och Hammarsundet. Se det som ett inlägg i debatten kring hur man skall göra VR säkrare.

/Raymond
 
Bildspel VR03 nere för tillfället.

Spray/Tripod gillade inte den plötsliga ökningen av trafiken, varför de stängde av kontot i 24 timmar.

Skicka e-post till raymond.bergmark@sas.se så skickar jag ett ex direkt. Rubrik "Bildspel" så svarar Outlook automatiskt ;-)

/Raymond
 
Lite kul måste man ju ha. Sen skiljer det sannolikt rätt mycket vad man tycker är kul... Om sen andra gillar det, desto bättre ;-)

/Raymond
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.