Alpin / Bigwall Go big!

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2019-02-05, 00:47
LeckT LeckT är inte uppkopplad
 
Inlägg: 2
Tuolpagorni öster ifrån.

Hej! I sommar ska jag till Kebnekaise fjällstation för tredje gången. Första gången gick jag Östra Leden, andra gången Västra leden och länkade Tuolpagorni och Keb. Då vek jag av Västra mot Tuolpagorni i dalen mellan Tuolpagorni och Vierranvare, och det var en mycket enkel bestigning. Ingen klättring, ingen scrabbling. Platt.

Nu är jag sugen på en ny utmaning och har spanat in en mer krävande väg upp för Tuolpagorni. Den som guiderna kallar för "Alpina vägen". Första biten (svart på bild 1) verkar ganska straight forward. Men sen, från kratern upp till toppen, vilken väg ska jag ta? Det verkar finnas fyra möjligheter. Södra kraterkammen (Röd på bild 2), Stora skrevan (Gul), Lilla skrevan (Grön) och Norra kraterkammen (Blå). Av packningsskäl och brist på klätterkunnig partner vore det nice om det fanns något alternativ som inte kräver någon klätterutrustning (eller ännu hellre, en fast via ferrata). Så om du har erfarenhet av någon av alternativen, dela gärna med dig!

Bra att veta kan vara att jag har tre års klättererfarenhet (mestadels inomhus, upp till 7a) men ingen alpin erfarenhet utöver mina tidigare nämnda besök av Keb.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod ärAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:54.


 

Logga in