Om Utsidan > Om funktionen Turer

Om funktionen Turer

På Utsidan har man ju sedan länge kunnat lägga in bilder, skriva färdrapporter, lägga in platser mm -- men det har inte funnits något som håller ihop allt som hör till tex en resa man gjort, fjällvandringen eller veckopaddlingen.

Därför inför vi ett nytt begrepp: Turer

En tur kan användas för att beskriva allt från jorden runt-resor till t ex en dagsutflykt . Turen har en kort summering av vad det handlar om, en kategorisering samt från/till-datum då den genomfördes. Turen har också en status - Planerad, Pågående och Genomförd - för att man tex skall kunna hitta och följa pågående turer.

Till turen kan man dessutom koppla bilder som hör till den, blogginlägg som tex är dagboksrapporter från turen, platser man besökt osv.

Nyhet: Uppladdning av färdspår

Nu kan man även ladda upp färdspår från din GPS och koppla mot en tur, för att visa på Utsidan-kartan hur man färdades. (Fn stödjer vi endast uppladdning av spår i det sk GPX-formatet, men med tex GPSBabel är det lätt att konvertera alla kända färdspårsformat till detta).

Färdspår är en fristående funktion, precis som bilder, platser mm, som du hittar här

Betaversion

Funktionen är fn i betatestläge och vi är tacksamma för alla felrapporter, frågor, synpunkter och förslag. För felrapportering är jag tacksam om ni använder felrapportforumet. Har ni förbättringsförslag och dylikt, skriv gärna i forumet för funktionsförslag.

 

 

Logga in