Nyheter > Svante och August kör Vita bandet

Svante och August kör Vita bandet

Med start den 20:e februari kommer Svante Berg och August Alvtegen skida Vita bandet. Det innebär att de under närmare 70 dagar kommer att skida den över 130 mil långa och vackra svenska fjällkedjan från Grövelsjön till Treriksröset. De träffades på Malungs folkhögskola där de utbildade sig till fjälledare, och de inser att det långa Vita bandet kommer bjuda på både härliga upplevelser och motgångar.
 
En vän till de två fjällfararna har startat den gröna plattformen “Paddla för livet”, för vilken de kommer ha en namninsamling under sin färd. För varje underskrift som de samlar in, kommer det plockas ett kilo skräp i naturen. Att det är en Paddla för Livet-expedition innebär också att de kommer sprida kunskap om miljöfrågor och hållbarhet samtidigt som de utövar friluftsliv. På turen hoppas de även kunna sprida information om ekoturism och olika sätt att uppleva fjällkedjan, exempelvis via STF.  
 
August tar studieuppehåll från sina studier inom biologi och geovetenskaps på Umeå Universitet och Svante från krishantering och internationell samverkan på Försvarshögksolan i Stockholm. I Umeå är August en aktiv
ledare i föreningen IKSU frilufts och på sommaren har han ett guideföretag med sin flickvän. På helgerna jobbar Svante på Naturkompaniet i Sickla.
 
Det var efter en olycka då August drog på sig en ryggfraktur som de bestämde sig för att efter att han blivit bättre igen, genomföra en längre och krävande tur genom Sveriges fjällnatur, de valde att göra Vita bandet.

Mer information på bloggen

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!