Svante och August kör Vita bandet

Svante Berg och August Alvtegen kommer att skida från Grövelsjön till Treriksröset. 130 mil i den vackra svenska fjällkedjan.

Av: ulindh

Med start den 20:e februari kommer Svante Berg och August Alvtegen skida Vita bandet. Det innebär att de under närmare 70 dagar kommer att skida den över 130 mil långa och vackra svenska fjällkedjan från Grövelsjön till Treriksröset. De träffades på Malungs folkhögskola där de utbildade sig till fjälledare, och de inser att det långa Vita bandet kommer bjuda på både härliga upplevelser och motgångar.
 
En vän till de två fjällfararna har startat den gröna plattformen “Paddla för livet”, för vilken de kommer ha en namninsamling under sin färd. För varje underskrift som de samlar in, kommer det plockas ett kilo skräp i naturen. Att det är en Paddla för Livet-expedition innebär också att de kommer sprida kunskap om miljöfrågor och hållbarhet samtidigt som de utövar friluftsliv. På turen hoppas de även kunna sprida information om ekoturism och olika sätt att uppleva fjällkedjan, exempelvis via STF.  
 
August tar studieuppehåll från sina studier inom biologi och geovetenskaps på Umeå Universitet och Svante från krishantering och internationell samverkan på Försvarshögksolan i Stockholm. I Umeå är August en aktiv
ledare i föreningen IKSU frilufts och på sommaren har han ett guideföretag med sin flickvän. På helgerna jobbar Svante på Naturkompaniet i Sickla.
 
Det var efter en olycka då August drog på sig en ryggfraktur som de bestämde sig för att efter att han blivit bättre igen, genomföra en längre och krävande tur genom Sveriges fjällnatur, de valde att göra Vita bandet.

Mer information på bloggen

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.