Nyheter > Skogsö Jacket för kvinnor

Skogsö Jacket för kvinnor

Tålig och mångsidig friluftsjacka för kvinnor.
Lagom till vandringssäsongen släpper Fjällräven en ny friluftsjacka speciellt designad för kvinnor.
Skogsö Jacket W skyddar mot vind och lätta skurar samtidigt som den släpper ut mycket fukt och håller dig torr och behaglig.  Med skön huva och praktiska fickor fungerar den lika bra för friluftsliv som vid cykelpendling till och från jobbet.
 
Jackan är utvecklad för alla typer av rörliga uteaktiviteter. Passformen är fint genomarbetad med insvängd midja och utan bylsiga detaljer som stör. Materialet är slittåligt och anpassningsbart. För extra skydd mot vind och väta kan jackan impregneras med Grönlandsvax och i ösregn får man dra på en lätt regnjacka.
 
En blandning av G-1000
Den är sydd i slitstark och lätt G-1000 Lite med G-1000 Original på axlarna. Materialet stoppar kalla vindar och skyddar mot lätt regn. Att tyget, och därmed hela jackan, är ventilerande innebär att man inte blir lika svettig som med ett helt vattentätt plagg. Detta ger en torrare, skönare upplevelse och mindre risk att bli nedkyld av fuktiga underställ.

Detaljer och funktioner
Huvan kan justeras för att följa huvudets rörelser. Det förlängda ryggpartiet skyddar ryggslutet när man sitter på huk eller böjer sig fram över ett cykelstyre. Axelpartiet är utan sömmar som riskerar att skava under ryggsäckens axelremmar, och jackans sidsömmar är framflyttade för att inte skava under ett höftbälte.
I jacköppningen sitter en tvåvägs dragkedja som kan öppnas nerifrån för ventilation, och täcks av en skyddsklaff med tryckknappar. Det finns två stora handfickor med nättyg på insidan för extra ventilation, samt en innerficka med dragkedja för värdesaker.

Finns i butik sommaren 2013.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar