Sista-dagen-på-paddlingen-mat

Av: mildahimmel

Denna goda middag görs på det som brukar finnas kvar i skottet i slutet av paddlingen när alla färskvaror tagit slut, eller när man inte kunnat handla på några dagar.

Kikärtsplättar med tomatröra och cous-cous, 2 pers:

-Plättarna

1,5 dl kikärtsmjöl
1 st morot och/eller andra rotsaker
1 st gul lök
vitlök efter smak
2 msk torkad dill
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
salt
vatten
olja till stekning

Riv rotsakerna, hacka löken, blanda alltihopa och späd med vatten till lagom konsistens.
Krydda. Klicka ner smeten i stekpannan och stek försiktigt tills plättarna fått fin färg.. Ställ åt sidan
så länge.


-Tomatröran

1 burk tomatkross
ev. 1-2 vitlöksklyftor
sambal olek efter smak
salt efter smak
1 nypa socker

Pressa ner vitlöken i tomatkrosset, krydda med sambal och koka ihop en stund. Smaka av
med salt och en gnutta socker. Ställ åt sidan så länge.


-Cous-cous

2 dl vatten
ev. 1 buljongtärning
1,5 - 2 dl cous-cous

Koka upp vatten, ev. med en buljongtärning. Använd stekpannan med plättarna som lock och värm på dem samtidigt.
Häll i cous-cous, rör om och ställ att dra några minuter. Värm på tomatröran och plättarna vid behov.
Fluffa upp cous-cousen med en gaffel och servera. Det är gott med en citronklyfta till.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg