Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Denna goda middag görs på det som brukar finnas kvar i skottet i slutet av paddlingen när alla färskvaror tagit slut, eller när man inte kunnat handla på några dagar.
Kikärtsplättar med tomatröra och cous-cous, 2 pers:
-Plättarna
1,5 dl kikärtsmjöl
1 st morot och/eller andra rotsaker
1 st gul lök
vitlök efter smak
2 msk torkad dill
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
salt
vatten
olja till stekning
Riv rotsakerna, hacka löken, blanda alltihopa och späd med vatten till lagom konsistens.
Krydda. Klicka ner smeten i stekpannan och stek försiktigt tills plättarna fått fin färg.. Ställ åt sidan
så länge.
-Tomatröran
1 burk tomatkross
ev. 1-2 vitlöksklyftor
sambal olek efter smak
salt efter smak
1 nypa socker
Pressa ner vitlöken i tomatkrosset, krydda med sambal och koka ihop en stund. Smaka av
med salt och en gnutta socker. Ställ åt sidan så länge.
Koka upp vatten, ev. med en buljongtärning. Använd stekpannan med plättarna som lock och värm på dem samtidigt.
Häll i cous-cous, rör om och ställ att dra några minuter. Värm på tomatröran och plättarna vid behov.
Fluffa upp cous-cousen med en gaffel och servera. Det är gott med en citronklyfta till.