Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Scones
Ett bröd att ha till frukost, lunch eller som efterrätt med något sött på.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,25 dl olja
Gör så här:
Förbered:
Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten och olja i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.
Tillaga:
- Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida, lägg på ett lock!
- Alternativt baka i gryta enligt den här principen
Tips!
Det finns även färdig scones-mix att köpa, den innehåller mer fett och är mer lik riktiga scones.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...